Κάλυψη των 285 θέσεων επικουρικών γιατρών αλλά με χρήματα από τα νοσοκομεία

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

Την πολιτική βούληση του υπ. Υγείας για την κάλυψη των 285 θέσεων επικουρικών γιατρών που υπηρετούσαν με προγράμματα ΕΣΠΑ και οι συμβάσεις τους έληγαν στα τέλη Νοεμβρίου φαίνεται ότι ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα healthview, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, Πάνος Παπανικολάου, ανέφερε ότι: «ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν εκ νέου άμεσα οι θέσεις των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, οι οποίοι εργάζονται στο ΕΣΥ με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά οι νέες τοποθετήσεις δεν θα γίνουν με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά με νέες ετήσιες συμβάσεις και από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπως θα συμβεί με όλους τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ».

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, «ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα προωθηθούν οι διορισμοί για τις θέσεις επιμελητών γιατρών ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, για τις οποίες είχε γίνει αναπομπή του πρακτικού των κρίσεων».