Ημέρα κοινής δράσης σε δεκάδες χώρους Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στην Αττική | Πέμπτη 21 Νοέμβρη

Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στις 9 το πρωί στο ΤΕΠ διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την Πέμπτη 21 Νοέμβρη, ημέρα κοινής δράσης σε δεκάδες χώρους Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας της Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Συμμετέχουμε μαχητικά στις παναττικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ΚΑΤ, «ΑΤΤΙΚΟΝ», «ΕΛΠΙΣ», «ΣΩΤΗΡΙΑ», ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ, ΛΑΪΚΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ΨΝΑ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης, τους πετσοκομμένους μισθούς και την ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Καμιά απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου, εργολαβικού (ή με όποια «ελαστική» σχέση εργασίας π.χ. μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.). Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

  • Άμεση, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας – Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

  • Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝ, χειρουργείων και εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.

  • Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

  • Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.


Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη

Σε δίωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου την Πέμπτη 21 Νοέμβρη. Στη 1:30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο σαλόνι του Νοσοκομείου.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα» τονίζει το Σωματείο και προσθέτει:

«Τέλος Δεκέμβρη 155 συνάδελφοι στη σίτιση και την καθαριότητα απολύονται! Οι ελλείψεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι μεγάλες! Σε 2 μήνες 7 επικουρικοί γιατροί θα έχουν απολυθεί! Τους επόμενους μήνες αρκετοί συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας ακόμη περισσότερα κενά. Οι ειδικευόμενοι γιατροί εκβιάζονται για παράνομο αριθμό εφημεριών και παράνομη μείωση αριθμού εφημερευόντων, μήπως και μειωθούν έτσι οι συνέπειες των 70 κενών. Τεχνική, Διοικητική υπηρεσία και Εργαστήρια έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό, για να γίνουν το επόμενο «δώρο» σε επιχειρηματικούς ομίλους. Προσλήψεις μηδέν! Οι προεκλογικές υποσχέσεις τέλειωσαν πια και…τώρα, τι;;

(Ας θυμηθούμε πως ακόμη κι η ετήσια παράταση σύμβασης των ΟΑΕΔιτών με αγώνες κατακτήθηκε!)

Βάζουμε τέρμα στην ομηρία και την κοροϊδία

Όλοι μαζί -μόνιμοι και συμβασιούχοι- στον αγώνα!».