Αντί-Λογος: Ένα, δύο, τρία… πολλά Πολυτεχνεία!

Εργατική Συλλογικότητα στο υπουργείο Εργασίας

Διανύουμε τον ένατο χρόνο λιτότητας, όμως ως φαίνεται η σημερινή δεξιά κυβέρνηση θεωρεί ότι  η μνημονιακή «κανονικότητα» δεν έχει εμπεδωθεί πλήρως από την κοινωνία.  Παρά την  4ετή εμπειρία της «αριστερής» Κυβέρνησης, που αντί να «σπάσει αυγά», έστρωσε απλώς το χαλί στην γνήσια και χωρίς αναστολές Δεξιά, η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί σήμερα αναγκαίο να εξαπολύσει μια βίαιη επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά ακόμη και πολιτικά δικαιώματα.

Εφαρμόζει απόλυτα και αποφασιστικά το δόγμα «νόμος και τάξη» ενάντια σε όποιον τολμά να αμφισβητεί την πολιτική της.

Η βίαιη επίθεση της κυβέρνησης , μέσα σε λίγους μήνες, εξαπολύεται κατ’ αρχήν με νέο θεσμικό πλαίσιο,  όπως το πρόσφατο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο  που στρέφεται ευθέως κατά της συνδικαλιστικής δράσης και της συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων. Που θεσπίζει ειδικές οικονομικές ζώνες, ευέλικτης, επισφαλούς και χαμηλά αμειβόμενης εργασίας. Που απειλεί τους Δημόσιους υπαλλήλους, που θα «τολμήσουν» να ασκήσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο σε «στρατηγικές» και άλλες «επενδύσεις».

Και όταν οι νόμοι δεν συνετίζουν, έρχονται… οι αστυνόμοι!

Στον ακροδεξιό δρόμο, που πολύ καλά γνωρίζουν οι νυν κυβερνώντες, (πολλοί εκ των οποίων μάλιστα διαθέτουν πλούσια προϋπηρεσία στους τραμπουκισμούς όποιων αντιστέκονται), έχουν εξαπολύσει ένα αστυνομικό κυνηγητό ενάντια σε οτιδήποτε αντιστέκεται και ενάντια σε όποιον «βαπτίζεται» επικίνδυνος. Σύμφωνα με το κράτος και το παρακράτος (περιλαμβανομένων των συστημικών ΜΜΕ) που κυβερνά σήμερα, «οι μετανάστες αλλοιώνουν την σύνθεση του πληθυσμού»,  οι φοιτητές είναι εξ ορισμού «μπαχαλάκηδες» , «οι ανήλικοι πρέπει να προστατευτούν από …τον Τζόκερ» και «οι θαμώνες των κλαμπ πρέπει να γονατίσουν, να γδυθούν και να …παραδώσουν τα ναρκωτικά». Στα Εξάρχεια, μαζί με τους ναρκέμπορους, κουμάντο πρέπει να κάνουν τα ΜΑΤ. Οι διαδηλώσεις σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους αρμόδιους Υπουργούς πρέπει να παίρνουν άδεια και να κινούνται στο πεζοδρόμιο και το ξύλο είναι στοιχείο «αναγκαστικότητας» που μπορεί να χρησιμοποιεί ελεύθερα η Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, χωρίς …τυμπανοκρουσίες και απόντων των, λαλίστατων κατά άλλα, συστημικών ΜΜΕ, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία κοψοχρονιά σε Έλληνες και ξένους μεγαλοκαρχαρίες, χαρίζουν θαλασσοδάνεια σε κομματικούς αεριτζήδες και καταλύουν κάθε έννοια δημόσιου ελέγχου της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας. Την ίδια ώρα συμμαχούν ανοικτά με τα ΝΑΤΟΙΚΑ γεράκια (ΗΠΑ) και τους τοποτηρητές τους (Ισραήλ), προσδοκώντας ιδιωτικά κέρδη με κόστος αίμα αθώων ανθρώπων.

Σε αυτό τον δρόμο, του  δικού τους «νόμου και της τάξης», της τωρινής «κανονικότητας», η αντίσταση και η σύγκρουση είναι μονόδρομος.

Το Πολυτεχνείο, ως σύμβολο αντίστασης στην καταπίεση και τον αυταρχισμό μας δείχνει, τον μόνο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι και όλες.

Τον δρόμο της έμπρακτης, μαχητικής και από τη βάση αντίστασης.

Οι εξεγέρσεις δεν έχουν πορτιέρηδες.

Όλες/οι στο Πολυτεχνείο και τη διαδήλωση για μια κοινωνική, αντικαπιταλιστική απάντηση στις πολιτικές του Κεφαλαίου.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ στο Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 και στην μεγάλη πορεία (3μμ) προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.