Πρωτοβουλία ΠΕ, ΑΡΕΝ: Κάτω οι παλιές και νέες Χούντες!!!

Φέτος, συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Έξω οι βάσεις του Θανάτου», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» και «Κάτω η Χούντα», που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, η Εργατική Τάξη και η πλειονότητα του ελληνικού λαού, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

46 χρόνια μετά, παραμονές αυτής της ημέρας μνήμης, το σημερινό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο με την αστυνομοκρατία και την φασίζουσα ρητορική κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ, προσπαθεί να σβήσει την φωνή της νεολαίας, με ασκήσεις ωμής βίας και αναίσχυντης επίδειξης δύναμης.

46 χρόνια μετά κι οι κυβερνώντες προσπαθούν να επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη», με την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τα χημικά εναντίον αγωνιζόμενων νέων, οι οποίοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, απαντούν ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ».

46 χρόνια πριν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτέλεσε την κορυφαία έκφανση του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας, που επιβλήθηκε με την αρωγή του ντόπιου και ξένου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

Σήμερα, αποτελεί πολιτικό και αξιακό χρέος όλων μας, να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων και των αγορών», μια πολιτική που σαρώνει τα εργασιακά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και έχει επιβληθεί στο λαό και στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη συνδρομή και συναίνεση του ντόπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ).

Μια πολιτική, που μοναδικό στόχο έχει τη σωτηρία των τραπεζών και την διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τις ιστορικές μέρες που διανύουμε, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου, με πρωταγωνιστή το εργατικό κίνημα, που μαζί με τη νεολαία, τα μεσαία στρώματα που καταστρέφονται, θα οργανώσει την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού κινήματος, που θα αγωνιστεί ενάντια στα μνημόνια, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ισοπεδώνουν τα πάντα προς όφελος της κερδοφορίας των ολίγων. Που δεν διστάζουν στο όνομα των δικών τους συμφερόντων να δημιουργούν κύματα προσφύγων, «κυοφορώντας» ταυτόχρονα το τερατούργημα του κοινωνικού αυτοματισμού, του ρατσισμού και του φασισμού.

Η ρατσιστική ρητορική και πρακτική, είναι πλέον επίσημη κυβερνητική πολιτική, με κύριο στόχο να αποπρασανατολίσει τους εργαζόμενους και ανέργους που χειμάζονται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο ρατσισμός έχει πάρει θεσμικό χαρακτήρα, με το πρόσχημα της διαφύλαξης του εθνικής υπόστασης που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η έκφραση του εθνικισμού.

Αυτή η θεσμική πολιτική, πριμοδοτεί τον εθνικισμό/ρατσισμό δηλωμένων ακροδεξιών/εθνικιστικών/νεοναζιστικών ομάδων, οι οποίες τροφοδοτούν και πυροδοτούν τον εθνικισμό/ρατσισμό μέρους της κοινωνίας, που εκδηλώνει την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία της με επιθετικό τρόπο.

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών και η ΑΡΕΝ, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στους δρόμους και μέσα στα συνδικάτα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της Εκπαίδευσης.

Θα προβάλλουν την ανάγκη για μια αληθινά ριζοσπαστική πολιτική, που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαθητών, των φοιτητών και της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όλων των λαών του κόσμου.

Θα απλώνουν το χέρι στις άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις μέσα στον Κλάδο της Εκπαίδευσης, επιδιώκοντας την κοινή δράση, με στόχο την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Θα βρίσκονται στην ίδια πλευρά με όλους όσοι αγωνίζονται για την ακύρωση των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους και την αντιστροφή του δρόμου της ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης, που προώθησαν και προωθούν οι παλιές και νέες κυβερνήσεις, ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, αντιλαμβανόμαστε εμείς ότι υπηρετούμε με συνέπεια τις ιδέες του Νοέμβρη.

  • Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα και στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα στις 17/11!

  • Κάτω ο φασισμός και οι κάθε είδους Χούντες!