Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς δεν ξεχνούν και τιμούν τους αγωνιστές και το Πολυτεχνείο

Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου  και τα οράματα και τα αιτήματά του μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ‘73, αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας, που επιβλήθηκε με την αρωγή του ντόπιου και ξένου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 46 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά.

Σήμερα, βιώνουμε ακόμα πιο έντονα στο πετσί μας κάτι που γνωρίζουμε από καιρό: Οι διαχειριστές της εξουσίας αλλάζουν κατά διαστήματα πρόσωπα και πρόσημα, η διαχείριση όμως όχι. Η άγρια καταστολή της κυβέρνησης ΝΔ σε φοιτητές, εργαζόμενους και απλούς κατοίκους και περαστικούς στοχευμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας, καθιστά αναγκαία την πιο ουσιαστική και ενεργή παρέμβαση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και της νεολαίας.

Σήμερα είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ξανά το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να το συνδέσουμε με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού, από τις απεργίες, τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις έως τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και κάθε κοινωνική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον.

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιό της δεν πρέπει να είναι απλώς άσκηση μνήμης , αλλά πυλώνας και σημείο αναφοράς του λαϊκού κινήματος με περιεχόμενο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό (τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο), κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και αιματοκύλισμα των λαών του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, της Βόρειας Αφρικής και της Παλαιστίνης και κύμα προσφύγων και μεταναστών που αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν από τις πατρίδες τους γιατί δεν μπορούν να ζήσου ,  αντιφασιστικό-αντιεθνικιστικό / δημοκρατικό (έξαρση εθνικισμών και ρατσισμού).

Συναδέλφισσες – οι, ως Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θέλουμε να επικοινωνήσουμε παντού το μήνυμα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συλλογική διεκδίκησης, της συμμαχίας με όλη την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο δρόμο του αγώνα και της πάλης  για μια νέα κοινωνία, δίκαιη , με πραγματικές ελευθερίες και δικαιώματα! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις αναμετρήσεις και τις συγκρούσεις του σήμερα.

  • ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

  • ΕΔΩ – ΞΑΝΑ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!