11.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Η νέα τακτική για «πάταξη της ανομίας» με ξεγύμνωμα αφισοκολλητών

Και προσαγωγές ατόμων επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο Πάρκο Ελευθερίας

Πρόσφατα

Η εξακρίβωση στοιχείων φαίνεται να μην έφτανε για τους αστυνομικούς του Τμήματος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου προσήχθησαν τα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) επειδή έκαναν αφισοκόλληση, και προχώρησαν στην εξευτελιστική ξεγύμνωση τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης. «Μας έβαλαν να σκύβουμε, μας κοιτούσαν, ήταν μια απόλυτα εξευτελιστική διαδικασία» σημειώνουν χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι τους είχαν ελέγξει ήδη δύο φορές σωματικά και δεν είχαν βρει κάτι επιλήψιμο πάνω τους.

Μία νέα τακτική της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης για την «πάταξη της ανομίας» έρχεται στο φως μετά τις καταγγελίες που έκαναν τα δύο μέλη του ΣΕΚ που αφισοκολλούσαν για την επικείμενη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό τους.

Όπως εξηγεί σε ανάρτηση του ο δικηγόρος οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν «εξακρίβωση στοιχείων» για την προσαγωγή των δύο μελών του ΣΕΚ, ωστόσο στο τμήμα δεν περιορίστηκαν σε αυτήν. «Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί ήταν «εξακρίβωση στοιχείων», αυτό επανέλαβαν και σε εμένα που ως δικηγόρος κάλεσα στο Τμήμα Ασφαλείας για να πληροφορηθώ τον λόγο της προσαγωγής».

«Μας έλεγαν “θα έρθουν οι άλλοι να σας ελέγξουν, περιμένουμε εκείνους, τους άλλους…” παρότι μας είχαν κάνει σωματικό έλεγχο και στο σημείο προσαγωγής και στο Τμήμα και δεν είχε βρεθεί τίποτα επιλήψιμο πάνω μας» σημειώνουν οι δύο προσαχθέντες μιλώντας στην ΕΦ.ΣΥΝ.

Όμως, κατά τα λεγόμενα τους, οι αστυνομικοί τούς ανάγκασαν σε τρίτο σωματικό έλεγχο, ζητώντας αυτή τη φορά να βγάλουν όλα τα ρούχα και να μείνουν γυμνοί. «Μας έβαλαν να σκύβουμε, μας κοιτούσαν, ήταν μια απόλυτα εξευτελιστική διαδικασία», και υπογραμμίζουν ότι μόλις διαμαρτυρήθηκαν έλαβαν την απάντηση: «Μέχρι τώρα ήσασταν εντελώς συνεργάσιμοι, μην το αλλάξουμε τώρα».

Μάλιστα, κατά τις καταγγελίες, τους κράτησαν στο Α.Τ. πάνω από 3 ώρες, αν και τονίστηκε το πρόβλημα υπέρτασης του ενός των προσαχθέντων και απαιτήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από αλληλέγγυο κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το τμήμα, από τον Θ. Καμπαγιάννη αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που κάλεσαν τηλεφωνικά.

«Το ξεγύμνωμα αφισοκολλητών στα αστυνομικά τμήματα είναι προφανώς η άποψη της νέας κυβέρνησης για την «πάταξη της ανομίας». Χρειάζεται να βάλουμε φρένο στο κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και στην πολιτική επιλογή της αστυνομοκρατίας» αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης σε ανάρτηση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες βδομάδες πριν η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την ανάρτηση τριών πανό. Μάλιστα, με κοινή ανακοίνωση τους 23 οργανώσεις της Αριστεράς απαιτούν την ακύρωση του πρόστιμου.


Προσαγωγές ατόμων επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο Πάρκο Ελευθερίας

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν, την περασμένη Κυριακή, στη ΓΑΔΑ, επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο πάρκο Ελευθερίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι στην «Εφ.Συν.». Μάλιστα, συνδέουν την προσαγωγή τους με την επίσκεψη του Κινέζου πρόεδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα, καθώς η αρχαία άσκηση Φάλουν Γκονγκ που έκαναν τα τελευταία χρόνια διώκεται στην Κίνα.

Oι Δέσποινα Καραπάνου, Εφη Γκανά, Γιώργος Τζόκας και Χρήστος Ευθυμίου καταγγέλλουν μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ότι, τη μέρα που στην Αθήνα διεξαγόταν ο 37ος Μαραθώνιος, άτομα της Ασφάλειας όχι μόνο εμπόδισαν τη διεξαγωγή της ομαδικής άσκησης τσιγκόνγκ Φάλουν Γκονγκ που γίνεται στο πάρκο Ελευθερίας κάθε Κυριακή, αλλά τους προσήγαγαν χωρίς να τους ζητήσουν τα στοιχεία τους και με μόνη εξήγηση «αυτές τις εντολές έχουμε, ακολουθήστε μας στη ΓΑΔΑ».

«Τη συγκεκριμένη άσκηση την κάνουμε εδώ και 15 χρόνια στο ίδιο σημείο. Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Είπαμε στις αρχές να ακυρώσουμε την άσκηση προκειμένου να μην προσαχθούμε, αλλά η απάντησή τους ήταν: Οι εντολές που έχουμε είναι για προσαγωγή» λέει η μία από τους καταγγέλλοντες στην «Εφ.Συν.».

Όπως εξηγούν στην εφημερίδα, «το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία άσκηση καλλιέργειας του νου και του σώματος που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια διώκεται στην Κίνα: η άσκηση δέχεται συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενώ οι ασκούμενοι αντιμετωπίζουν συλλήψεις, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες με αφαίρεση ζωτικών οργάνων, που σύμφωνα με έρευνες χρησιμοποιούνται για μεταμοσχεύσεις στα νοσοκομεία της Κίνας».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις