15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΕ Wind: Απεργιακή κινητοποίηση κατά της απόλυσης εργαζόμενου και συνδικαλιστή | Δευτέρα 18 Νοέμβρη

Πρόσφατα

Το ΠΑΣΕ Wind, σε σχετική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου και συνδικαλιστή του Σωματείου, Μ.Μ., από την διεκδίκηση επιχειρησιακής και κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Η στάση της εργοδοσίας ήταν για άλλη μια φορά ανάλγητη, συμπληρώνει αναφερόμενο στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτήριο της εταιρείας, στη λεωφ. Αθηνών: προϊστάμενος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας (ο ίδιος που απέλυσε τον συνάδελφο) μεταμφιέστηκε από δήμιο σε … κλητήρα και αρκέστηκε στο να παραλάβει ψήφισμα στον προαύλιο χώρο της εταιρείας.

«Οι κινήσεις της εργοδοσίας αποτελούν τρανταχτή απόδειξη του φόβου τους απέναντι στο οργανωμένο ταξικό κίνημα. Κρύβονται πίσω από το σύνολο των αντεργατικών νόμων όλων των κυβερνήσεων. Φοβούνται την δύναμη που μπορούμε οι εργαζόμενοι να αντλήσουμε από την οργάνωση μας, την συσπείρωση μας, την ενότητα μας. Θέλουν σωματεία υποχείριά τους να υπογράφουν μειώσεις μισθών, να μην διεκδικούν, να μην αντιδρούν στις απολύσεις. Θέλουν εργαζόμενους – ρομπότ που δεν σκέφτονται, δεν συζητούν μεταξύ τους, δεν διεκδικούν όλα όσα αξίζουν».

Το Σωματείο επισημαίνει πως η αλληλεγγύη το οπλίζει με δύναμη για παλέψει από καλύτερες θέσεις και γνωστοποιεί πως συνεχίζει τον αγώνα «με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα της εταιρείας, περιοδείες, συσκέψεις σε όλα τα γραφεία της εταιρείας, προετοιμάζουμε απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 18 Νοέμβρη ημέρα της τριμερούς συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας (Αγησιλάου 2) και παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της εκδίκασης».

Τέλος, καλεί «όλους τους εργαζόμενους, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να απαιτήσει την ανάκληση της τρομοκρατικής – εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου και συνδικαλιστή απεργού» και «τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να δείξουν με την έμπρακτη στάση τους τι σημαίνει αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις