Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανηγυρίζει που «το πάρτυ της ανομίας τελείωσε». Λέξη για το όργιο καταστολής στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση με την οποία επικροτεί τις σκηνές βίας και αστυνομικής καταστολής που έκαναν τον γύρο του κόσμου τη Δευτέρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και η νεολαία της, ΟΝΝΕΔ, λίγες ώρες μετά την πρωτοφανή επιχείρηση κατατρομοκράτησης και αυταρχισμού της αστυνομίας κατά 200 φοιτητών.

Στην πανηγυρική ανακοίνωση, τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας επικροτούν την Κυριακάτικη επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου», κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ δεν γίνεται αναφορά στην σημερινή αστυνομική επιχείρηση αυταρχισμού και καταστολής στην ΑΣΟΕΕ, παρότι η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας, και αφού οι σκηνές των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και η επίθεση κατά φοιτητών έχει βρεθεί ακόμα και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου. Εδώ και μερικούς μήνες, χάρη στη γενναία απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους ανά την Επικράτεια ισχύει πλέον και εντός των πανεπιστημίων.

Η νομιμότητα επιστρέφει και τα πανεπιστήμια παραδίδονται σε αυτούς που πραγματικά έχουν θέση σε αυτά, τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς. Τα «ευρήματα» της χθεσινής επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ προορίζονταν για επιθέσεις και καταστροφές σε βάρος συμπολιτών μας και δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η είσοδος της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο όταν σε αυτόν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Για κάτι, λοιπόν, που αποτελεί απλώς μια επιχείρηση ενάντια στα άβατα της παραβατικότητας, η μόνη υγιής αντίδραση είναι ένα μπράβο στην αστυνομία. Οποιαδήποτε άλλη, ειδικά από βουλευτές, αποτελεί συνενοχή. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ούτε γκρίζες ζώνες, υπάρχει μόνο η εφαρμογή του νόμου.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν φοβούνται να υπερασπιστούν τη νομιμότητα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά τώρα που οι πάγιες προτάσεις μας γίνονται πραγματικότητα από την κυβέρνηση. Δεν τρομοκρατούμαστε από τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος που αντιλαμβάνεται πλέον πως οι μέρες της ασυδοσίας τελείωσαν.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες καθημερινά δίνοντας τη μάχη της λογικής. Και θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.


Σχετική ανάρτηση | Η ΝΔ «γιορτάζει» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με το δόγμα «νόμος και τάξη» στην ΑΣΟΕΕ. Δυναμική απάντηση από τους φοιτητές