ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Παρέμβαση για το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ… Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών οι οποίοι υπηρετούν στη Δημόσια Διοίκηση (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού). Μέλη μας είναι 19 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις στο σύνολο της χώρας. Απευθυνόμαστε σε εσάς σε σχέση με το θέμα που έχει ανακύψει με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Οι προβλέψεις του Ν.4557/18 -που η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε- αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάθε άλλης μορφής Εταιρίες, Νομικά Πρόσωπα κλπ υνδέοντάς τις όλες έμμεσα με το μαύρο χρήμα από εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Αποτελεί τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζονται εν δυνάμει τα συνδικάτα ως «εγκληματικές οργανώσεις που ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή χρηματοδοτούν την τρομοκρατία». Είναι αδιανόητο μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων με τους ανθρώπους του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλέμπορους, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής μαφιόζους. Επιπρόσθετα οι υποχρεώσεις τήρησης πολύπλοκων διαδικασιών κοστίζει στα σωματεία των εργαζομένων πολύτιμο χρόνο και χρήμα που οφείλουν αλλού να διαθέσουν ώστε να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των μελών τους.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να αποσύρετε τις συνδικαλιστικές ενώσεις από τις προβλέψεις του Ν.4557/18. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.