Από την κινητοποίηση εργαζομένων, κατοίκων και φορέων για την υποστελέχωση του ΓΝ Λήμνου

Μαζική συγκέντρωση το προαύλιο του Νοσοκομείου της Λήμνου, πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι και κάτοικοι του νησιού μετά από κάλεσμα του τοπικού σωματείου Εργαζομένων καθώς και συνδικάτων και φορέων του νησιού διαμαρτυρόμενοι για μια ακόμα φορά για την υποστελέχωση που παρουσιάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι κάτοικοι της Λήμνου διεκδικούν άμεσα να τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο και να πληρωθούν κενές θέσεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Από τις ομιλίες για άλλη μια φορά έγινε ξεκάθαρο πως η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τέθηκε ως θέμα η δημιουργία επιτροπής για το νοσοκομείο και ειπώθηκε πως η επόμενη διαμαρτυρία θα πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Υγείας.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν:

Οι κάτοικοι της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στο νοσοκομείο του νησιού, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου του νησιού και των άλλων κρατικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές των κατοίκων των νησιών μας.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που συμπλέουν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Είναι οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού με τη λογική του κόστους. Είναι οι πολιτικές που θέλουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με επιχειρηματικά κριτήρια, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς ως πελάτες, και που παράλληλα μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.

 • Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

 • Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου.

 • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.

 • Να καθιερωθούν κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο.

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.

 • Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

 • Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.

 • Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).

 • Στελέχωση του πολυϊατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

 • Τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (1 ιατρό γενικής Ιατρικής και 2 αγροτικούς ιατρούς).

 • Διατήρηση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λήμνου για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του νησιού όλων των ασφαλιστικών ταμείων.