Εισαγγελέας Λαμίας: Απήγγειλε… κατηγορίες κατά των ίδιων των εργαζομένων για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Την απόφαση του υπηρεσιακού εισαγγελέα Λαμίας να απαγγείλει, χθες, κατηγορίες κατά 6 εργαζομένων για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία ο 54χρονος, Γιώργος Ψαρράς, στηλιτεύει το Συνδικάτο Μετάλλου νομού Φθιώτιδας. Όπως σημειώνει, ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες, πριν καν αποφανθεί η αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων, και έμμεσα βγάζει λάδι τους πραγματικά υπεύθυνους: τη διοίκηση και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν την επιχείρηση. Οι 6 εργαζόμενοι, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Λαμίας.

«Ο υπηρεσιακός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Λαμίας, με υπερβάλλοντα ζήλο, χωρίς καν να περιμένει την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, που είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, για το θανατηφόρο ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απήγγειλε κατηγορίες στους ίδιους τους εργαζόμενους», τονίσει την καταγγελία του το Συνδικάτο, σημειώνοντας πως «κατά τη γνώμη μας, η απόφαση του κυρίου εισαγγελέα, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού βασίζεται εφόσον δεν έχει ακόμα την έκθεση των αρμοδίων στα χέρια του, έμμεσα βγάζει λάδι αυτούς που με πολιτική απόφαση έχουν στραγγαλίσει τη ΛΑΡΚΟ οικονομικά. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΛΑΡΚΟ να έχει μετατραπεί σε ένα κρεματόριο».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει το ίδιο και οι εργαζόμενοι «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι που από τη φύση της εργασίας τους ήταν δίπλα στους σκοτωμένους συναδέλφους, σκοτώνονται και οι ίδιοι».

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νέο εργατικό δυστύχημα, απεργούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ώρα 6μμ.