Αλαζονεία από τη Δ. Μιχαηλίδου, την ώρα που οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές είναι ένα βήμα πριν από την απόλυση

ρνητική εντύπωση και καυστικά σχόλια προκάλεσε η άρνηση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, να δεχτεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις προνοιακές δομές που σήμερα πραγματοποιούσαν κινητοποίηση έξω από το υπ. Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να υπολειτουργούν, διεκδικούν την στελέχωση των μονάδων τους καθώς επίσης την παραμονή στην εργασίας των επικουρικών εργαζομένων που στο τέλος του χρόνου λήγει η παράταση και κινδυνεύουν να απολυθούν.

Καταγγέλλουν ότι μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, η οποία αναγκάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση και κάτω από την πίεση να εξαγγείλει την προκήρυξη των θέσεων που σήμερα υπηρετούν επικουρικοί εδώ και 5 μήνες, υπάρχει μια νέα παρελκυστική τακτική από την σημερινή πολιτική ηγεσία, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει στον αέρα η προκήρυξη αυτή.

Ταυτόχρονα, η Δ. Μιχαηλίδου, με διάφορα προσχήματα, αρνείται να παρατείνει τις συμβάσεις των επικουρικών, με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι στο τέλος του έτους να απολυθούν.

Μετά την άρνηση της υφυπουργού Εργασίας να τους δεχτεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα, οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την στελέχωση των μονάδων με μόνιμο προσωπικό και την μονιμοποίησή των επικουρικών οι οποίοι εργάζονται στις δομές 4 και 5 χρόνια.

Στην κινητοποίηση από την πλευρά το ΜΕΤΑ Υγειονομικών παραβρέθηκε το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Κόνιαρης.