Κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας των εργαζομένων στην Πρόνοια | Πέμπτη 7 Νοέμβρη

Με στάση εργασίας, την Πέμπτη 7 Νοέμβρη, και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας, στις 12μ., απαντούν οι εργαζόμενοι στις μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας στην εγκατάλειψη και απαξίωση των δομών τους από την πλευρά της πολιτείας.

Οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά μια δραματική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της συρρίκνωσης του προσωπικού που εργάζεται σε αυτές και της αδιαφορίας από την πλευρά της πολιτείας να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Ταυτόχρονα 341 επικουρικοί εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες στις Δομές Πρόνοιας κινδυνεύουν να απολυθούν παρότι εργάζονται πάνω από 24 μήνες σε αυτές, αφού με ευθύνη τόσο της προηγούμενης όσο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας δεν διασφαλίζεται το εργασιακό τους μέλλον.

Ακόμα και οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί για έκδοση Προκήρυξης με αυξημένη μοριοδότηση, προκειμένου να έχουν κάποιες πιθανότητες να διασφαλίσουν τη συνέχιση της εργασίας στις δομές που εργάζονται, λιμνάζει ακόμα στο υπ. Εργασίας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε έγγραφο του Σωματείου του Θεραπευτηρίου «Αγ. Παντελεήμων», αναφέρει ότι δεν έχει καταφέρει από τον Ιούνιο που ανέλαβε καθήκοντα να εκδώσει την σχετική Προκήρυξη, παρότι όπως αναφέρει έχουν συσταθεί οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται και υπάρχει και απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Μπορεί, βεβαίως, η υφυπουργός να καθυστερεί να εκδώσει την Προκήρυξη, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου οι επικουρικοί στην Πρόνοια να κινδυνεύουν να απολυθούν, όμως, είχε ταχύτατα αντανακλαστικά για την μετακίνηση των φιλοξενούμενων στο Θεραπευτηρίου Γλυφάδας και πήρε τα «κατάλληλα» μέτρα με την βοήθεια των ΜΑΤ.