Εργατική Παρέμβαση (ΠΟΕΜ): Για το θάνατο εργάτη από έκρηξη δεξαμενής στη ΛΑΡΚΟ

Πριν από λίγα 24ωρα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο για τη ζωή των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων ασφαλείας, όταν κόπηκε συρματόσχοινο από γερανογέφυρα, χωρίς τότε να υπάρξουν θύματα.

Δυστυχώς, όμως, σήμερα, ένας άλλος συνάδελφος δε στάθηκε τυχερός: το πρωί της Τετάρτης, ο 54χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, στη συγκεκριμένη εργασία οι εργαζόμενοι ήταν λιγότεροι από όλους όσοι προβλέπει ο κανονισμός εργασίας.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων στο μέταλλο καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, καθώς με τις πολιτικές και τις τακτικές που εφαρμόζουν εντατικοποιούν και εργολαβοποιούν την εργασία και την ίδια ώρα «θυσιάζουν» τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής αλλά και τους συναδέλφους στην κερδοφορία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Στο «βωμό» του κέρδους, να θυμίσουμε πως, της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας «θυσιάστηκε» κι ένας ακόμα 35χρονος συνάδελφος, τον περασμένο Ιούλη, έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ εργαζόταν στη ΛΑΡΚΟ.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ζητεί να υπάρξει πλήρης έρευνα για τις συνθήκες του νέου εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες, να υπάρξουν έλεγχοι στους χώρους δουλειάς καθώς και να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στη «μέγγενη» των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής της ΝΔ.

Τέλος, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αλλά και το ΜΕΤΑ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του συναδέλφου.