Ιράκ: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εν ψυχρώ διαδηλωτές κατά του διεφθαρμένου οικονομικοπολιτικού συστήματος

Το βράδυ της Κυριακής δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ διαδηλωτές σε επεισόδια κοντά στην πρεσβεία του Ιράν, όταν πλήθος κόσμου διαμαρτυρόταν για την εμπλοκή του Ιράν στο διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερο από ένα μήνα διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής, ενώ διαμαρτύρονται και για τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 270 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες ακόμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Aljazeera, το βράδυ της Κυριακής τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί αφού πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Οι Ιρακινοί κατηγορούν την ιρανική κυβέρνηση για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας τους και συμμετοχή στα φαινόμενα διαφθοράς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και πέταξαν δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν την πολυπληθή συγκέντρωση. «Δεν πυροβολούν στον αέρα. Πυροβολούν με στόχο να μας σκοτώσουν και όχι να μας διασπάσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά νεαρός διαδηλωτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 270 άνθρωποι και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Στη Βαγδάτη και το νότιο Ιράκ τα περισσότερα δημόσια σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ στη Ντιουανίγια, 200 χιλιόμετρα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, ομάδες διαδηλωτών κρέμασαν τεράστια πανό που έγραφαν «Κλειστό στο όνομα του λαού» σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης.