Ποινικοποίηση και αναστολή των κινητοποιήσεων των Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)

treno diavasi-isopedi

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις (στάση εργασίας στις 5/11 και απεργίες στις 7/11 και 12/11) που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με αίτημα την εφαρμογή της ΣΣΕ, με απόφαση του δικαστηρίου όπου είχαν προσφύγει οι διοικήσεις των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κρίθηκαν παράνομες.

«Για άλλη μια φορά οι διοικήσεις με την ανοχή της κυβέρνησης «έσυραν» την ΠΟΣ και τους εργαζόμενους στα δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ματαιώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας. Χθες (Κυριακή…!!!) επιδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που κρίνει παράνομες τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις» δηλώνει η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνει, στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της με τα εμπλεκόμενα σωματεία (της ΕΕΣΣΤΥ), σεβόμενη την απόφαση της Δικαιοσύνης, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών της. Τονίζει, πάντως, ότι «η αγωνιστικότητά μας δεν πρόκειται να καμφθεί. Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για ΣΣΕ και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε. Σωματεία και εργαζόμενοι είμαστε σε ετοιμότητα. Συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε, τόσο για υπογραφή ΣΣΕ, όσο και για όποια Νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα».