Πρωτοβουλία ΠΕ: Όχι στη διακοπή της λειτουργίας του Σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθήνας

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ

Δικαιώνοντας τους μύχιους πόθους και τις ρατσιστικές και φασιστικές αντιδράσεις Χρυσαυγιτών στην περιοχή των Σεπολίων, ότι δεν κατάφεραν αυτοί, τους προσφέρει στο πιάτο ο «φιλελεύθερος» δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, με την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο αίτημα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, για συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144 Δημοτικό της Αθήνας.

Φαίνεται πως ο «φιλελευθερισμός» του κ. δημάρχου, εξαντλείται στο ατομικό δικαίωμα των αρίστων και αγνοεί τα δικαιώματα των παιδιών, που ζουν στην ξενιτειά, να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα. Κάτι που θεωρείται – και καλά κάνει – αυτονόητο για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία του εν λόγω σχολείου τις Κυριακές, ξεκίνησε το 2017 ως αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί του «Αριστοτέλη», οι γονείς του 144, συλλογικότητες της περιοχής, όπως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα όπως επίσης πλήθος φορέων και κατοίκων.

Όσο μας αφορά, ως Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών, καταγγέλλουμε την ξεονοφοβική απόφαση του Δήμου Αθήνας και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να ανατραπεί.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά, με δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης κατά τις ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου, ένα σχολείο ανοιχτό στους κατοίκους της περιοχής ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία ή προέλευση.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα στις νέες τους πατρίδες και όχι μόνο «α λα καρτ» για τα ελληνόπουλα της διασποράς.