Εργατική Παρέμβαση (ΠΟΕΜ): Όταν δεν ψηφίζουν ακόμα και τα… δέντρα

Η Εργατική Παρέμβαση καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ), που με ευθύνη τους, και μέσα από ένα κατασκευασμένο σκηνικό έντασης, παρουσίας της Αστυνομίας και απειλής εισαγγελέα, οδήγησαν στη μη έναρξη και πραγματοποίηση του 30ού Συνεδρίου της ΠΟΕΜ.

Η ζωή των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους, ακόμη και σήμερα, βάλλονται και ανατρέπονται και στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ… σαν να μην πέρασε μια μέρα: σωματεία – σφραγίδες, νόθοι αντιπρόσωποι, εκβιασμοί, «στενές σχέσεις» με την εργοδοσία.

Το «αποτέλεσμα» του 30ού Συνεδρίου της ΠΟΕΜ είναι ένα «καλοπαιγμένο έργο», που το έχουμε δει κι άλλες φορές, που στοχεύει στο να παραμείνουν στις «καρέκλες» τους και να διασφαλίσουν τη συνέχειά τους, με «δικαστική συνδρομή» και διορισμένη διοίκηση.

Παρά τα λεγόμενά τους περί υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, αποδεικνύεται ότι στην πράξη κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τα συνδικάτα, την ενωμένη αντίδραση των εργαζομένων, διευκολύνοντας κυβέρνηση και εργοδοσία που τα θέλουν αποδυναμωμένα και απαξιωμένα, φθηνή εργατική δύναμη για τους εργοδότες και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Η Εργατική Παρέμβαση πιστεύει ότι είναι ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις που αγωνιούν πραγματικά για ένα αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, να απορρίψουν τις μεθόδους του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, και να στραφούν στην ενημέρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του κλάδου, χωρίς διαχωρισμούς, για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους. Αλλιώς τα τεκταινόμενα χθες και σήμερα στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που δεν έγινε, θα μοιάζουν σαν μια μάχη μηχανισμών έξω και πέρα από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέλος, η Εργατική Παρέμβαση καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ, δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανέναν «διορισμό» και καλεί όλους τους εργαζομένους στο μέταλλο να δώσουν αυτοί τη λύση, συσπειρωμένοι γύρο από τα σωματεία τους, διαφυλάσσοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη γνήσια εκπροσώπηση και αποκλείοντας τις εργοδοτικές, κυβερνητικές και δικαστικές παρεμβάσεις.