30ό Συνέδριο της ΠΟΕΜ σε ρυθμούς «heavy metal», με την παρουσία της Ασφάλειας

Από το πρωί του Σαββάτου 2/11/2019, διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 30ό Συνέδριο της ΠΟΕΜ, των εργαζομένων στο μέταλλο δηλαδή, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και οι δυνάμεις της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ ερίζουν για τη νομιμοποίηση των συνέδρων. Κι από τις δύο πλευρές, εκτοξεύονται κατηγορίες για νόθους αντιπροσώπους, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν ουσιαστικά οι προβλεπόμενες για την ημέρα διαδικασίες του Συνεδρίου.

Ωστόσο, το γεγονός πως θα υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη μια Ομοσπονδία να πάει στα δικαστήρια, για το διορισμό διοίκησης, όπως έχει ήδη γίνει, για παράδειγμα, στη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ, οδήγησε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συμφωνήσουν στο να συναντηθούν το πρωί της Κυριακής και ώρα 7πμ., προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, δε θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητο και κατακριτέο το γεγονός της παρουσίας της Αστυνομίας αλλά και ασφαλιστών σε ένα ακόμη εργατικό συνέδριο, η οποία κλήθηκε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, το πρωί, σε μια στιγμή έντασης, την ώρα μάλιστα που η διαδικασία για το μοίρασμα των καρτών των αντιπροσώπων κινούνταν κανονικά, από πλευράς ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον γραμματέα, ειπώθηκε το απαράδεκτο: να κληθεί και ο εισαγγελέας για να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καταγγέλλει την παρουσία της Αστυνομίας και της Ασφάλειας στο Συνέδριο της ΠΟΕΜ αλλά και όλους όσους την «κάλεσαν», και τονίζει πως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά -αυτό που έχει υπογραμμίζει άλλωστε και στην Εκλογική Διακήρυξή της– πως η «βιομηχανία των αντιπροσώπων» που στήθηκε στοχεύει στην επιβίωση της πλειοψηφίας και σε ένα Συνέδριο – παρωδία, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που βλέπουν τα δικαιώματά τους να ισοπεδώνονται (ΣΣΕ, σταθερές σχέσεις εργασίας, ασφαλιστικό κτλ.). Δηλώνει, δε, την πλήρη αντίθεσή της σε οιαδήποτε αναβολή του Συνεδρίου αλλά και σε κάθε διαδικασία «δικαστικής συνδρομής», με σκοπό τη διορισμένη διοίκηση (εδώ το πλήρες κείμενο της Εκλογικής Διακήρυξης).