ΠΑΣΕ Wind: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση εργαζομένου που απήργησε | Παρασκευή 1 Νοέμβρη

Και ώρα 8.30πμ., στο κτήριο Wind (λεωφ. Αθηνών 106)

Η εργοδοσία της Wind προχώρησε την Πέμπτη σε απόλυση εργαζομένου με μόλις μερικούς μήνες στην εταιρεία. Ο συνάδελφος απολύθηκε ξεκάθαρα επειδή συμμετείχε στις δύο 24ωρες απεργίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Η προσπάθεια της εργοδοσίας είναι προφανής: θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να δείξουν πως όποιος σηκώνει κεφάλι απολύεται.

Το ΠΑΣΕ Wind, που έκανε την καταγγελία, καλεί όλα τα Σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους στον κλάδο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 1 Νοέμβρη και ώρα 8.30πμ., στο κτήριο Wind (λεωφ. Αθηνών 106). Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

Το επιχειρησιακό σωματείο της Wind καλεί όλους τους συναδέλφους, σε όλα τα τμήματα και τις διευθύνσεις σε όλα τα κτήρια μαζικά να ορθώσουμε το ανάστημα μας

Να σταθούμε στο πλευρό του συναδέλφου Μ.Μ., που εκδικητικά απολύθηκε από την εργοδοσία λόγω της συμμετοχής του στις δύο 24ώρες πανελλαδικές γενικές απεργίες.

Ο συνάδελφος είναι στην εταιρεία μόλις λίγους μήνες στο τμήμα δικτύου, άριστος στην δουλειά του, με προσφορά σε ένα τμήμα με πολλές ανάγκες.

Εξάλλου όχι μόνο δεν υπήρχε κανένα παράπονο από την εργασία του αλλά πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο η ομάδα του τον εμπιστεύτηκε να μπει στο καθεστώς standby, να αναλάβει την ευθύνη δηλαδή επίλυσης άμεσων κρίσιμων προβλημάτων.

Τι ενόχλησε λοιπόν την διοίκηση και πιο συγκεκριμένα τον κ. Καπουκράνη και τον δήμιο του HR κ. Τσαλιαγκό;

Δεν μάθαμε επίσημα ποτέ γιατί ούτε στο συνάδελφο ούτε και στο σωματείο που επιτόπου κάναμε παρέμβαση δόθηκε απάντηση. Σας πιάσαμε στα πράσα! Για πόσο θα κρύβεστε;

Με τέτοιες πράξεις, με τέτοια συμπεριφορά, με την συνεχή απαξίωση της εργασίας μας, με τις συνεχείς αδικαιολόγητες απολύσεις

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Ενοχλεί η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση, το ότι ήταν γραμμένος και στα δύο σωματεία στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό ΣΕΤΗΠ

Ενοχλεί ότι παρά τα χτυπήματα, την συνεχή στοχοποίηση, το σωματείο όχι μόνο διατηρεί τις δυνάμεις του αλλά τροφοδοτείται με νέες δυνάμεις, νέους εργαζόμενους συνεχώς.

Ενοχλεί ότι δυναμώνει η φωνή της αντίστασης, της συλλογικής δράσης, μέσα στο χώρο της Wind.

Στόχος της απόλυσης ήταν όχι μόνο ο εκφοβισμός του συναδέλφου, αλλά οποιουδήποτε εργαζόμενου στην εταιρεία σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει, απέναντι στα εξαντλητικά ωράρια, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση που κυριαρχούν στην εταιρεία.

Προσπαθούν να μας φοβίσουν, γιατί πιο πολύ φοβούνται αυτοί οι ίδιοι

Προσπαθούν να σβήσουν κάθε ελπίδα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο γιατί ξέρουν ότι η δύναμη μας είναι η ενότητά μας, είναι η συνειδητοποίηση ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει τίποτα στην εταιρεία, ούτε πρόβλημα να λυθεί, ούτε έργο να προχωρήσει

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ ΈΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ

ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας δεν είναι ατομική του υπόθεση αλλά συλλογική, θα είναι κέρδος για τους εργαζόμενους σε όλη την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο, σε όλη την χώρα.

Θα είναι ένα μάθημα πως η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Πως οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται και το πιστεύουν τότε ΜΠΟΡΟΥΝ!

Ο ΜΜ δεν υπέγραψε την απόλυση του αλλά κάλεσε το σωματείο. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι!

Στέλνουμε το μήνυμα και προς την Wind πως είτε θα μπούμε όλοι για δουλειά είτε κάνεις, πως με την οργάνωση των εργαζομένων δεν ξεμπέρδεψε!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΜ.