ΑΚΕ: Μπλόκο και στον Ισθμό… στα σχέδια της ΑΑΔΕ για την «αξιολόγηση»

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

aksiologisi-desinenoume

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΑΑΔΕ, επισκέφτηκε την Πέμπτη 31.10.19 τη ΔOY Κορίνθου, προκειμένου να ενημερώσει – να πείσει τους συναδέλφους να σταματήσουν την Απεργία – Αποχή και να πάρουν μέρος στην αξιολόγηση που προωθεί η ΑΑΔΕ.

Άλλοτε με το… καλό, άλλοτε με πιο επιθετικό ύφος τα επιτελικά στελέχη της ΑΑΔΕ που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία (Βλάχος, Μάρας, Λέντας κλπ) προσπάθησαν να αντιστρέψουν το κλίμα της καθολικής άρνησης των εργαζομένων στα σχέδια που έχουν ετοιμάσει και να ωραιοποιήσουν την κατάσταση.

Δυστυχώς όμως για την αντιπροσωπεία της ΑΑΔΕ, απ ότι μαθαίνουμε οι εργαζόμενοι δεν ήταν απλοί θεατές της όλης διαδικασίας. Έτσι μετά την ανάδειξη της κατάστασης που βιώνουν καθημερινά στην εφορία (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή, πολυνομία, αναλώσιμα, απλήρωτες υπερωρίες κλπ), είχαν και… ερωτήσεις.

Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα… αφού οι όποιες απόπειρες να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις, ουσιαστικά επιβεβαίωναν τους φόβους και τις ανησυχίες των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό άλλωστε της κατάστασης ήταν ότι στο ερώτημα για το αν προωθείται ή όχι η σύνδεση του κάθε περιγράμματος με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς, η… ‘’καθησυχαστική’’ απάντηση των εκπροσώπων της ΑΑΔΕ ήταν ότι αυτό μπορεί να πάρει μέχρι και δύο χρόνια μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως…

Το κλίμα μετά την επίσκεψη;

Ακόμα και αν υπήρχαν συνάδελφοι που είχαν αμφιβολίες για τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της ΑΑΔΕ, σχημάτισαν σίγουρα σαφή και ξεκάθαρη άποψη. Το ποσοστό της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση μεγαλώνει…