ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον αγώνα των μελών του συγκροτήματος GRUP YORUM και του MUSTAFA KOÇAK

Η κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει τις διώξεις όσων αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Δεν έχει τελειωμό η λίστα των αγωνιστών που βρίσκονται στις φυλακές και διαλέγουν την έσχατη λύση της απεργίας πείνας για να ακουστεί η φωνή τους και να βρουν το δίκιο τους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και μέλη του συγκροτήματος GRUP YORUM και ο MUSTAFA KOÇAK.

Οι GRUP YORUM είναι το μουσικό συγκρότημα που συντροφεύει τους αγώνες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των λαών της Τουρκίας εδώ και 30 χρόνια. Οι μελωδίες τους, κατάφεραν να παντρέψουν τον ανυποχώρητο αγώνα με την καθημερινή ζωή όλων των λαών της τουρκικής επικράτειας. Οι μελωδίες τους έγιναν «επικίνδυνες», γιατί έφτασαν να τις παρακολουθούν έως και 1.000.000 άνθρωποι… στα στάδια, στους δρόμους, στις πλατείες.

Αποτελούν τη φωνή του λαού ενάντια στην αυταρχική και αντιδημοκρατική τουρκική κυβέρνηση.

Τα μέλη του συγκοτήματος İBRAHİM GÖKCEK, BAHAR KURT, BARIŞ YÜKSEL, HELİN BÖLEK και ALİ ARACI κάνουν απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου του 2019, με τα εξής αιτήματα:

-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού μας συγκροτήματος

-Να σταματήσουν οι έφοδοι των δυνάμεων καταστολής στο πολιτιστικό κέντρο IDIL

-Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών

-Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους.

Ο MUSTAFA KOÇAK βρέθηκε φυλακισμένος με κατηγορίες που βασίζονται σε ψευδείς «ομολογίες» και η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χωρίς την ύπαρξη κανενός απολύτως στοιχείου. Ο MUSTAFA KOÇAK βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος σε ισόβια, γιατί δε δέχτηκε να προδώσει τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του, γιατί δεν υπέκυψε στα βασανιστήρια και τους εκβιασμούς της ασφάλειας στα τουρκικά κολαστήρια. Ο MUSTAFA KOÇAK αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, στις 3 του Ιούλη, έγκλειστος πια στις τουρκικές φυλακές, διεκδικώντας τη δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσής του. Η απάντηση από τις αρχές ήταν να ενημερωθούν οι δικηγόροι του πως περιμένουν να χάσει τη συνείδησή του για να προχωρήσουν στην υποχρεωτική σίτιση. Η υποχρεωτική σίτιση αποτελεί βασανιστήριο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των μελών του συγκροτήματος GRUP YORUM και του MUSTAFA KOÇAK.