16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο ΚτΥΠ: Βγήκαμε από τα Μνημόνια; Απόδειξη! Εφαρμογή της υπογραφείσας ΣΣΕ τώρα!

Πρόσφατα

Οι εργαζόμενοι στις “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ” (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν. ΚΕΔ) καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κωλυσιεργία του διευθύνοντος συμβούλου να υπογράψει την εγκεκριμένη από το ΔΣ της εταιρείας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) προβάλλοντας διάφορα προσχήματα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κοροϊδέψει προκλητικά τους εργαζόμενους, αποδεχόμενος να γίνει ανοιχτή εκδήλωση υπογραφής της Σύμβασης σήμερα στις 12.00, εκδήλωση στην οποία …δεν προσήλθε ποτέ!!!

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στις 22/10/19 αποφασίστηκε η έγκριση της προτεινόμενης από το Σωματείο ΕΣΣΕ για το 2020. Μάλιστα, στην απόφαση του ΔΣ η οποία αναρτήθηκε αυθημερόν στη Διαύγεια -άρα έχει πλέον επισημοποιηθεί- εντέλλεται ο διευθύνων σύμβουλος να την υπογράψει άμεσα!

ΟΜΩΣ εδώ και δέκα ημέρες αυτός κωλυσιεργεί με προσχήματα όπως ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον εποπτεύοντα υπουργό(υπάρχουν και τηλέφωνα).

Εμείς από την πλευρά μας τονίζουμε προς τη διοίκηση του φορέα, τον εποπτεύοντα υπουργό Υποδομών και την κυβέρνηση τα εξής: Αν πράγματι -όπως δηλώνετε σε κάθε ευκαιρία- έχουμε πλέον βγει από τα μνημόνια και μπήκαμε στην “κανονικότητα” και την “ανάπτυξη”, ιδού “πεδίο δόξης λαμπρόν” να το αποδείξετε. Η Συλλογική Σύμβαση η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας μετά από πολύμηνη διαβούλευση, είναι η πρώτη που περιέχει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς (2% από 1/1/2020 και 3% από 1/7/2020). Αυτές οι αυξήσεις, σε σύγκριση με την απώλεια του 50% και πλέον των αποδοχών μας στα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε σύγκριση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα έργα μας στο δημόσιο φορέα που εργαζόμαστε, θεωρούμε ότι είναι ελάχιστες έως συμβολικές και πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπογραφής συμβάσεων χωρίς εμπόδια, μνημονιακές απαγορεύσεις και τοποτηρητές.

Απαιτούμε, λοιπόν: 1. Από τον διευθύνοντα σύμβουλο να υπογράψει άμεσα την εγκεκριμένη από το ΔΣ Συλλογική Σύμβαση όπως εξάλλου τον εντέλει με την απόφασή του και 2. Την κυβέρνηση να την υλοποιήσει χωρίς άλλες εγκρίσεις και κωλυσιεργία, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και συνεπώς από νόμους, εγκυκλίους και πρακτικές που απαγορεύουν επί της ουσίας κάθε έννοια ουσιαστικής συλλογικής διαπραγμάτευσης που μπορεί να επαναφέρει έστω και τα ελάχιστα από όσα χάσαμε. Αυτό θα αποτελέσει ένα μικρό βήμα κανονικότητας, μία μικρή ανάσα για τους μισθωτούς, που έχουμε υποστεί τα πάνδεινα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και δώρων, αλλά και τη φοροκαταιγίδα εις βάρος μας.

Βγήκαμε από τα Μνημόνια; Απόδειξη!

Πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις τώρα!!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις