Ο Κικίλιας προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο για τις ανύπαρκτες προσλήψεις

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας επιχειρεί να κάνει το μαύρο – άσπρο σχετικά με τον υποτιθέμενο προγραμματισμό που έχει το υπουργείο για τη στελέχωση των μονάδων υγείας.

Συγκεκριμένα:

– Ανακοινώνει για μια ακόμα φορά 2500 προσλήψεις μέσα στο 2019 για τις οποίες δεν από πουθενά δεν προκύπτει ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει έστω και στο ελάχιστο τις διαδικασίες για αυτές τις προκηρύξεις.

– Μιλά για επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου τα αποτελέσματα των προκηρύξεων να βγαίνουν μέσα σε 5 μήνες. Όμως μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει προσχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό προκύπτει αβίαστα αφού το υπ. υγείας δεν έχει βγάλει ούτε καν μια ανακοίνωση που να παρουσιάζει έστω τον τρόπο που θα το επιτύχει αυτό το στόχο.

– «Υπερηφανεύεται» ότι προχώρησε στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ στην υγεία ισχυριζόμενος μάλιστα ότι με την απόφασή του αυτή διαψεύδει «κάποιους». Ξεχνά σκόπιμα ο κ. Κικίλιας ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «ο ίδιος δεν σκοπεύει να παρανομήσει παρατείνοντας τις συμβάσεις«. Με τις σημερινές του δηλώσεις επιχειρεί να αποκρύψει ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην παράταση των συμβάσεων μετά τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των συμβασιούχων χωρίς όμως να αποδέχεται το αίτημα τους για την μονιμοποίησή.

– Το πιο προκλητικό από τη συνέντευξη είναι ότι ανακοινώνει την σύναψη 800 συμβάσεων ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ εμφανίζοντας αυτές τις συμβάσεις σαν προσλήψεις προσωπικού στην υγεία.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης και του κ. Κικίλια να παρουσιάσει μια ειδιλιακή εικόνα για την πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας «σκοντάφτει» δυστυχώς για αυτήν στην σκληρή πραγματικότητα.

Η πολιτικές των μνημονίων που τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει να εφαρμόζει και στο χώρο της υγείας είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βρουν  απέναντι τους ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα θελήσει να βάλει φρένο στην εφαρμογή τους.