Απόφαση ΓΣ ΑΔΕΔΥ (25-10-2019): Κινητοποιήσεις σε οιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής

Πρόγραμμα δράσης

1) Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στο επόμενο διάστημα, εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

2) Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εκπαίδευση (για μόνιμους διορισμούς), στην Υγεία (για προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για την Υγεία), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (για μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας) και σε όποιους άλλους χώρους πραγματοποιούνται.

3) Προχωρούμε σε Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε ενημερώσεις των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων της βάσης, για τα διακυβεύματα της περιόδου και την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για τη διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματά μας.

4) Αναδεικνύουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των ΒΑΕ, ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και απαιτώντας τη νομοθέτηση των προτάσεών μας.

Πέρα από τα παραπάνω, διεκδικούμε, όσα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με παλαιότερες αποφάσεις ενέταξε στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, μεταξύ των οποίων:

1) Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις – κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Καμία ιδιωτικοποίηση στην ασφάλιση. Νέο ασφαλιστικό που να εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις

2) Μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά (ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και την Υγεία).

3) Κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων του «αναπτυξιακού» νόμου για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.