20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ, META: Καταδίκη της δίωξης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας

Πρόσφατα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 30.10.2019, για παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα εξαιτίας της δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η πρωτοφανής πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ασκηθεί μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού. Την ίδια ημέρα (30/10/2019) παραπέμπονται σε δίκη στη Θεσσαλονίκη μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι δίκες αυτές παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύουν το γεγονός, ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται. Η υπεράσπιση όμως των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας αφορά όλους. Αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε και έχει ενεργό συμμετοχή στο κίνημα αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ποινικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και στηρίζει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1) και ώρα 11:30πμ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.


Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τις διώξεις των αγωνιστών κατά της υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας και καλεί όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, που συνεχίζονται και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους που μπορούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε Αθήνα, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, και Θεσσαλονίκη, για τους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη.

  • Απαιτούμε την αναστολή των δικών και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος τους.
  • Δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα κατά της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
  • Λέμε ΟΧΙ στο ιδιώνυμο, στις διώξεις, στην καταστολή του κινήματος και στην ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Μανώλης Γλέζος: Στο πλευρό του Λαφαζάνη, η δίωξη του στοχεύει τη Δημοκρατία

Την Τετάρτη 30/10/2019 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών.

Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση.

Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου.

Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά.

Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του.


Σχετική ανάρτηση | ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την δίωξη σε βάρος του Π. Λαφαζάνη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις