22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βίντεο: Η συμπαιγνία και η παράνομη διαχείριση του ΠΕΣΥ Αττικής από Πατούλη – Δούρου για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Πρόσφατα

Δυστυχώς για τον κο Πατούλη και ευτυχώς για την πραγματικότητα, οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μαγνητοσκοπούνται και τα βίντεο είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες της Αττικής.

Παραθέτουμε, λοιπόν, απόσπασμα του βίντεο από την 22 η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής, στις 16 Οκτωβρίου, στο οποίο αποκαλύπτεται πλήρως η αντιδημοκρατική εκτροπή της διαδικασίας, αλλά και η συμπαιγνία Πατούλη – Δούρου για την λειτουργία του Γραμματικού.

Στην αρχή του βίντεο, ο Περιφερειάρχης, κλείνοντας την πολιτική συζήτηση σε σχέση με το θέμα που τέθηκε από τέσσερις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα για την απόφαση 248/2019 του ΕΔΣΝΑ για την Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ Φυλής, εισάγει στη συζήτηση το ζήτημα του Γραμματικού. Συγκεκριμένα, λέει ότι προς το παρόν δεν έχει επαρκή υπηρεσιακή πληροφόρηση, ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να του δώσουν πλήρες ιστορικό και ότι, αφού διαμορφώσει άποψη για το θέμα, θα το θέσει στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, για να ληφθεί απόφαση.

Στη συνέχεια από τις τέσσερις παρατάξεις που είχαν προτείνει το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, οι τρεις, μετά από ερώτηση του Προέδρου, δεν θέτουν τις εισηγήσεις τους σε ψηφοφορία και τίθεται σε ψηφοφορία μόνο η πρόταση της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, η οποία καταψηφίζεται από τις παρατάξεις Πατούλη – Δούρου – Τζήμερου. Ο Πρόεδρος ανακοινώνει το αποτέλεσμα και το θέμα κλείνει.

Αμέσως μετά, εντελώς πραξικοπηματικά και παράτυπα, ο Περιφερειάρχης επιχειρεί να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα της «λειτουργίας ή μη» του Γραμματικού. Φαίνεται ότι ο κος Πατούλης δεν ενδιαφέρεται καθόλου ούτε για την προσωπική του πολιτική αξιοπρέπεια, αφού μόλις πέντε λεπτά πριν είχε πει δημόσια ότι δεν έχει ενημέρωση και θέση για το θέμα.

Ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ – ο οποίος προφανώς ανήκει στην ίδια παράταξη με τον κο Πατούλη – αρχικά προσπαθεί να τον αποτρέψει, τονίζοντας ότι δεν είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να θέσει το θέμα. Μάλιστα, επισημαίνει ότι στις αποφάσεις του ΠΕΣΥ γίνεται έλεγχος νομιμότητας, υπαινισσόμενος σαφώς ότι τέτοια ψηφοφορία θα ήταν παράνομη.

Ως εκ θαύματος, τη… λύση δίνει στέλεχος της παράταξης Δούρου, κάνοντας μία διαδικαστική πρόταση, η οποία βέβαια είναι επίσης παράνομη. Εισηγείται λοιπόν ο κος Καραμάνος της παράταξης Δούρου, να τεθεί σε ψηφοφορία στο σώμα, εάν δέχεται να μπει ως τροπολογία επί της εισήγησης, το ζήτημα της λειτουργίας του Γραμματικού. Μόνο που ο κανονισμός λειτουργίας του ΠΕΣΥ, ορίζει σαφώς ότι τροπολογίες μπορούν να τεθούν στο σώμα μόνο πριν την ψηφοφορία επί της εισήγησης, ενώ μετά την ψηφοφορία το ζήτημα κλείνει.

Παρά τις αρχικές αντιστάσεις του Προέδρου, ο Περιφερειάρχης αναλαμβάνει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για την παράνομη διαδικασία και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ υποχωρεί.

Σχεδόν όλες οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την διαδικασία και αποχωρούν και τελικά, η λειτουργία του Γραμματικού υπερψηφίζεται από τις παρατάξεις Δούρου – Πατούλη.

Αν ο κος Πατούλης και η κα Δούρου πιστεύουν ότι με πραξικοπήματα, αντιδημοκρατικούς και παράνομους χειρισμούς και με τον πλήρη ευτελισμό του ΠΕΣΥ, θα προχωρήσουν την διαιώνιση της τρέχουσας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, είναι βαθιά γελασμένοι.

Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην επιβολή αυτής της απόφασης.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε με όλα τα μέσα, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτή η παράνομη, αντιδημοκρατική και περιβαλλοντοκτόνα απόφαση.

Ανυπότακτη Αττική

Πατήστε στην παρακάτω φωτογραφία για να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Διαβάστε επίσης | ΠΕΣΥ Αττικής: Ποδαρικό (στη διαχείριση απορριμμάτων) με πραξικόπημα ο Πατούλης. Σύμμαχος η Δούρου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις