ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Στις 23 Οκτώβρη, απεργούμε και διαδηλώνουμε

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια να συμμετέχουν μαζικά στην Πανυγειονομική κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη και στην συγκέντρωση και πορεία από την Πλατεία Μαβίλη στο υπ. Υγείας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια των νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα και επιχειρεί να ανατρέψει πλήρως τόσο το δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας όσο και όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Η Κυβέρνηση έχει ως στόχο την διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε νέες υπηρεσίες των μονάδων υγείας και την μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ χρησιμοποιώντας ως λαγό την ηγεσία του ΠΙΣ. Κρατά σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα την χρηματοδότηση της υγείας καλώντας τα νοσοκομεία με όρους επιχείρησης να τα βγάλουν πέρα. Φορτώνει νέα βάρη στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων που σήμερα πληρώνουν ακριβά για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Αμφισβητεί το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, αρνείται την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις συμβασιούχων με τη λήξη των συμβάσεών τους και δρομολογεί την επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία που έχουν απομακρυνθεί. Οδηγεί στην κατάργηση της μονιμότητας με την αποδοχή ουσιαστικά της πρότασης του ΠΙΣ για μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

Δεν προχωρά σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντίθετα δημιουργεί νέα εμπόδια για να προχωρήσουν προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί από καιρό, όπως έγινε στην περίπτωση της προκήρυξης των Γιατρών στα ΤΕΠ.

Δεν συζητά τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για αξιοπρεπείς μισθούς, για επέκταση των ΒΑΕ στο δημόσιο και την υγεία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Αμφισβητεί ακόμα και το δικαίωμα της Απεργίας μέσω του λεγόμενου αναπτυξιακού νομοσχεδίου και προωθεί ρυθμίσεις σε αυτό που ξεχαρβαλώνουν ακόμα περισσότερο το εργατικό δίκαιο.

Για να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε δικαιώματα τα οποία κατακρεουργήθηκαν όλη τη μνημονιακή περίοδο η συμμετοχή στην Απεργία είναι υποχρέωση όλων.

Όλοι στην Πανυγειονομική κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη
και την διαδήλωση στο Υπ. Υγείας