ΜΕΤΑ Αλίμου: Άφαντη η ΣΥΝΑΝ από τον αγώνα κατά του «αναπτυξιακού», που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις

Από την προηγούμενη εβδομάδα ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση κυριολεκτικά «βράζει» και η εξαγγελία κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι συνεχής. Πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στον Δήμο Αλίμου. Παρότι την Τετάρτη θα συζητηθεί στη Βουλή και την Πέμπτη θα τεθεί για ψήφιση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο:

 • καταβαραθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας καθώς και με την προώθηση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας,
 • βάζει ταφόπλακα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψήφο,
 • απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις τους εργαζόμενους που δεν θα είναι …εξυπηρετικοί στους «επενδυτές»,
 • απλουστεύει τις διαδικασίες και οι «νόθες» πλειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων,
 • οδηγεί σε κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις,
 • επιβαρύνει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι το «μάρμαρο» για την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας των «επενδυτών» και το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων και
 • αφαιρεί εκ νέου οικονομικούς πόρους από τους Δήμους.

Βέβαια, η μέχρι τώρα στάση της ΣΥΝΑΝ Αλίμου είναι όχι μόνο να κωφεύει στις πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων αλλά και να βάζει πλάτη σε αυτές καθώς επίσης και στις συνδικαλιστικές διώξεις που κατά κόρον εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη θητεία της στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου και κυρίως σε μέλη του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και σε φιλικά προσκείμενους.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου δεν μπήκε στον κόπο να συγκαλέσει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και να αποφασισθεί η ενημέρωση των εργαζομένων ώστε να συμμετέχουν στις δράσεις της Ομοσπονδίας και να αποφασισθούν τυχόν δράσεις του Συλλόγου.

Βέβαια, ο Πρόεδρος Γεωργακόπουλος Δημήτρης, «άτυπα» ενημέρωσε στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου με δήθεν λεονταρισμούς ό,τι η Δημοτική Αρχή δεν επιτρέπει την ελεύθερη Συνδικαλιστική δράση κι την ενημέρωση των εργαζόμενων και ό,τι δήθεν δεν θα της «περάσει» αλλά καθώς φαίνεται τα «νιαουρίσματα» τελικά δεν ακούγονται μόνο από τα κεραμίδια.

Σπεύδοντας να υπηρετήσει τις επιθυμίες της Διοίκησης και θέλοντας να επιδείξει ζήλο σε αυτό για άλλη μια φορά η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Χατζηδάκη Άννα, έφτασε να ζητάει έγγραφη άδεια εξόδου από τη Διοίκηση για να συμμετέχει σε τυχόν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου η νόμιμα εκλεγμένη εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, καταπατώντας έτσι τον ίδιο τον νόμο και δείχνοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη σεβασμού αλλά και την περιφρόνησή της, η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Άφαντοι λοιπόν οι διαφημιστές της «εργασιακής ειρήνης» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΛΙΜΟΥ, οι οποίοι προφανώς την αντιλαμβάνονται ως πλήρη απουσία της συνδικαλιστικής δράσης στον Δήμο Αλίμου και ως προετοιμασία των υπηρεσιών για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό φυσικά, με οικονομική επιβάρυνση του Δημότη και με έκπτωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Δήμου καθότι είναι γνωστό πως οι ιδιώτες προτεραιότητα έχουν μόνο το κέρδος τους.

Μάταια καλέσαμε τους ίδιους να ενδιαφερθούν για τα σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων και για την λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση. Συνηθισμένοι να υπηρετούν τη Δημοτική Αρχή ακόμα και εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου αλλά και εις βάρος των ίδιων των εργαζόμενων, εμφανίζονται κάθε φορά υποστηρικτές θερμοί των απολύσεων συναδέλφων, των πειθαρχικών ποινών εκείνων των συναδέλφων που μπαίνουν άδικα στο στόχαστρο της Διοίκησης γιατί τολμούν να εργάζονται με ευσυνειδησία, να αντιστέκονται στις παρατυπίες και να διεκδικούν τα νόμιμα.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καλεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Γεωργακόπουλο Δημήτρη και την παράταξή του να παραγκωνίσει τα προσωπικά του συμφέροντα για μια φορά στην τόσο κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση στιγμή, να σταματήσουν να είναι απόντες στους αγώνες των εργαζομένων και τους θυμίζει ό,τι με η χωρίς αυτούς οι εργαζόμενοι θα παλέψουν με αξιοπρέπεια και θα νικήσουν. Φτάνει πια! Καλούμε το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ :

 • Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ)
 • Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019, 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού
 • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα
 • Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Ο ενωτικός αγώνας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους ενάντια στο αντιδραστικό και αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Η απάντηση θα είναι ηχηρή και θα δοθεί στους δρόμους!

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν σε αμφισβήτηση την εργασία μας και το μεροκάματο μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να το εκφυλίσουν και να ακρωτηριάσουν το απεργιακό μας δικαίωμα.

Απαιτούμε:

ΑΠΟΣΥΡΣΗ του «αναπτυξιακού» εκτρώματος – νόμου

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου «Αχτσιόγλου» για την απεργία

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ του επιδόματος επικίνδυνης
και ανθυγιεινής εργασίας και της ασφάλισης στα ΒΑΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΜETA Εργαζομένων Δήμου ΑΛΙΜΟΥ, Οκτώβρης 2019