15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου | Σάββατο 19 Οκτώβρη

Ενημέρωση, φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία κατά του «αναπτυξιακού», που έγινε την Πέμπτη 17 Οκτώβρη

Πρόσφατα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να συμμετάσχουν ενωτικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2016, και ώρα 11πμ., έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – πλατεία Καραϊσκάκη). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο, καθώς από τη μία η κυβέρνηση της ΝΔ επεμβαίνει στη λειτουργία των Συνδικάτων (με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία), απειλεί τους δημόσιους υπαλλήλους με ποινές για χάρη των «επενδύσεων» κτλ., κι από την άλλη εκχωρεί δημοτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο, στους ιδιώτες.

Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν πανελλαδική στάση εργασίας, με βάση απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, με το αντεργατικό πακέτο Βρούτση. Στις 9.30πμ., πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο. Ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν, ήταν στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πάνε προς τα εκεί για να τον συναντήσουν. Ματαίως, όμως… Καθώς εκεί τους ενημέρωσαν πως είναι στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου και τελικά κατευθύνθηκε η πορεία…

«Σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν μεγαλειώδη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι Υπουργοί ωστόσο «κρύφτηκαν» και αρνήθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να ακούσουν τα αιτήματα τους. Είναι, φαίνεται, δείγμα του… πολιτικού πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζει σχετικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι επόμενες δράσεις των δημοτικών υπαλλήλων, με βάση την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου θα αναλυθούν οι λόγοι της αντίδρασης των εργαζομένων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 και ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 11το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) με αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, μετά το πέρας του Συλλαλητηρίου και ώρα μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των Συλλόγων-Μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-3ος όροφος) όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο, όπως έχει σημειώσει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, στη σχετική του ανακοίνωση (Στην ευκαμψία της κυβέρνησης για την «ανάπτυξη» του κεφαλαίου, απαντάμε άκαμπτοι, μαζικά και αποφασιστικά).

Όλο το αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο αποτελεί την ενσάρκωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εξαρχής εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνέχεια όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που εναλλάχθηκαν στην εξουσία (σ.σ.: άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΕΒ και εργοδοτικές οργανώσεις μόνο διθύραμβο που δεν έγραψαν για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο προωθεί την επέλαση των «επενδυτών» στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες αλλά φροντίζει και για την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας τους με φτηνούς εργαζόμενους και χωρίς δικαιώματα, καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής εργασία ενώ για την εκμηδένιση των αντιδράσεων – διεκδικήσεων γίνεται ξεκάθαρη η προσπάθειά της μέσα από τον «αναπτυξιακό» νόμο, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψήφο, να ελέγξει τα συνδικάτα και να ακρωτηριάσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η δήθεν καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, «εξαπτέρυγο» και της σημερινής κυβέρνησης, δεν ακουμπά καθόλου την πολυνομία, την πολυπλοκότητα και ασάφεια της νομοθεσίας, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και την προαπαιτούμενη γνωμοδότηση μεταξύ φορέων, όσο και τα τεράστια ελλείμματα στελέχωσης και τον φόρτο εργασίας που οδηγούν στην αναποτελεσματικότητα, αλλά η κυβέρνηση με τον «αναπτυξιακό» νόμο περιορίζει την ευθύνη στους εργαζόμενους που προκειμένου να υπάρχει για τους «επενδυτές» προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους και αδειοδότηση εξπρές, βάζει το κεφάλι τους στον ντορβά με την απειλή πειθαρχικών διώξεων και αυστηρών ποινών.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή των ιδιωτικοποιήσεων στους αδιαμφισβήτητους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής που εφαρμόζει, προκειμένου να έρθει η «ανάπτυξη» του κεφαλαίου, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια.


Για να δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία των δημοτικών υπαλλήλων, πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Για να παρακολουθήσετε βίντεο από την πορεία, ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις