ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Η ΠΟΕΔΗΝ να πάρει θέση στις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΠΙΣ

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών απευθύνθηκε σε όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας η Ομοσπονδία να πάρει θέση απέναντι στις απαράδεκτες απαιτήσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που ζητά ανάμεσα στα άλλα την αλλαγή του χαρακτήρα των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία και την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (διάβασε σχετικά | ΝΠΙΔ τα νοσοκομεία με ιδιώτες γιατρούς «οραματίζεται» η γαλάζια μειοψηφία στον ΠΙΣ).

Ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Κόνιαρης, απέστειλε την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων το παρακάτω κείμενο και αναμένουμε την αντίδραση των υπόλοιπων παρατάξεων.

Προς τα μέλη της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε εισηγείται μια σειρά προτάσεις που ανατρέπουν πλήρως το θεσμικό πλαίσιο αλλά και το εργασιακό καθεστώς στα Νοσοκομεία. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ η πρόσληψη ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς και η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα εργαστήρια και τα χειρουργεία κλπ.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά σε αυτές τις εισηγήσεις που υπηρετούν τις ανάγκες του ιατρικού κατεστημένου και οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Να καταγγείλει με ανακοίνωσή της τις ενέργειες της διοίκησης του ΠΙΣ που ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Για το ΜΕΤΑ Υγειονομικών
Κόνιαρης Χρήστος
Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ