Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 11πμ., προχωρούν την Πέμπτη 17 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στους δήμους, με βάση σχετική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, με το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό πακέτο Βρούτση, αλλά και τις ρυθμίσεις που εκχωρούν δημοτικά τέλη, αλλά και δημοτικές υπηρεσίες, όπως είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο, στους ιδιώτες, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη). Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων, «οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε δήμου μπορούν να προσαρμόσουν με δικές τους αποφάσεις τη στάση εργασίας».

Να σημειωθεί ότι:

– Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη και ώρα 11πμ., η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να «αναλυθούν οι λόγοι της αντίδρασης των εργαζομένων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας».

– Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.

– Το Σάββατο 19 Οκτώβρη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο διοργανώνει, στις 11πμ., έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη). Την ίδια ημέρα και ώρα 1μμ., όπως έχει προγραμματιστεί και μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων – μελών στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας (3ος όροφος), όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους «ο αγώνας να γίνει προσωπική τους υπόθεση και όλοι μαζί μέσα από τα Σωματεία μας να παλέψουμε για την υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων και της εργασία μας που γίνεται βορά στα αρπακτικά του κέρδους» (διάβασε τη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα για τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις | ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Στην ευκαμψία της κυβέρνησης για την «ανάπτυξη» του κεφαλαίου, απαντάμε άκαμπτοι, μαζικά και αποφασιστικά).

Οι δημοτικοί υπάλληλοι απαιτούν:

  • Απόσυρση όλου του αντεργατικού νομοσχεδίου

  • Να αποσυρθεί το άρθρο 179

  • Να καταργηθεί η παρ.1 στο άρθρο 61 του Ν.3979/2011

  • Να αποσυρθεί το άρθρο 12 και η κατάργηση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από τους Δήμους στα «Επιχειρηματικά Πάρκα» και της «Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης»

  • Να καταργηθεί η παρ.5 του άρθ.10 του Ν.4605/2019 (μετεξέλιξη του αρθ.58 του Ν. Ν.3982/2011)

  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

  • Απόσυρση του άρθρου που δίνει την δυνατότητα συμβάσεων μειωμένου ωραρίου και εκ περιτροπής εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας.

  • Απόσυρση των άρθρων που αφορούν τον Συνδικαλιστικό Νόμο και κατάργηση του Νόμου «Αχτσιόγλου» για την απεργία.


ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντεργατικού, αντιλαϊκού νομοσχεδίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διοργανώνεται με αφορμή το περιβόητο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέλεξε η Κυβέρνηση για να εντάξει τη διάταξη για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των Δήμων στους ιδιώτες. Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και δεν το αναίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και το προχωρά ακόμα παραπέρα εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των ιδιωτών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9:30πμ, έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24, Πλατεία Καραϊσκάκη).

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντεργατικού, αντιλαϊκού νομοσχεδίου.