Σωματείο «Αττικόν»: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Χειρουργεία

Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η κινητοποίηση των εργαζομένων στα χειρουργεία με τη στήριξη του σωματείου και με συμμετοχή 100%.

Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή κ. Δραγώνα με αίτημα να ανακληθεί η αναιτιολόγητη και άδικη απόφαση του να παύσει από τα καθήκοντά του τον προϊστάμενο του τμήματος συνάδελφο Σπύρο Ομορφόπουλο.

Ο Διοικητής επέμεινε στην απόφαση του αρνούμενος να την αιτιολογήσει, ψελίζοντας γενικολογίες και ρίχνοντας έμμεσες κατηγορίες για σκόπιμη “κακοδιαχείριση υλικού”. Αν υπήρχε κακοδιαχείριση τότε ρωτάμε: ΤΙ ΕΚΑΝΕ αυτός 4 ολόκληρα χρόνια; Τις κατηγορίες αυτές του τις επιστρέφουμε.

Δεν πρόκειται για μία απλή οργανωτική μετακίνηση. Υποκρύπτει τιμωρητική και εκδικητική διάθεση, εντάσσεται στη γενική τακτική που έχουν όλες οι Διοικήσεις, οι οποίες προσπαθούν να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μειωμένων προϋπολογισμών, πιστώσεων, ελλείψεων υλικών και δαπανών στους εργαζόμενους και μάλιστα στοχοποιώντας κάποιους από αυτούς.

Το ΔΣ του σωματείου και η συνέλευση των εργαζομένων στα χειρουργεία ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ .

1) Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων καθημερινά μέχρι την ανάκληση της άδικης διοικητικής απόφασης.

2) Για τη Δευτέρα 14/10/2019 καλούμε σε συγκέντρωση στο αίθριο του νοσοκομείου από τις 7 πμ και στη συνέχεια σε πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

ΥΓ: Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε ταλαιπωρία ασθενών υπεύθυνη είναι η Διοίκηση και όσοι τη στηρίζουν.