Χαλυβουργική: Δυναμική κινητοποίηση από τους -τρεις μήνες- απλήρωτους εργαζόμενους

Φωτογραφία αρχείου

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητούν με δυναμική κινητοποίηση περίπου 200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έχοντας αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου, ενώ έκλεισαν συμβολικά και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου.

Εδώ και τρεις μήνες οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της εταιρείας.

Στη σημερινή τους διαμαρτυρία, έβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο της επιχείρησης, προχώρησαν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ένα ρεύμα προς Αθήνα, ενώ όπως τονίζουν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού, εάν δεν καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία.

«Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Υπάρχει διαμάχη μέσα στην οικογένεια των επιχειρηματιών, ωστόσο το εργοστάσιο έπρεπε να δουλεύει. Το εργοστάσιο δεν έχει ρεύμα, εμείς είμαστε απλήρωτοι, αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει διοίκηση να μας δώσει απάντηση», τόνιζε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ζητώντας παρέμβαση από την πολιτεία.

Να σημειωθεί πως οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, το πρωί, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, στην Αθήνα.