Υγεία: Ποιες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία; Από το 2020 και οψόμεθα…

Άφωνοι έμειναν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ από την απάντηση της διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας, σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των θέσεων προσωπικού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση διά στόματος Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα της έχουν μεταφερθεί από το υπουργείο Υγείας η προκήρυξη των θέσεων που έχει εξαγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης και επαναλαμβάνει συνεχώς ο Β. Κικίλιας στις διάφορες συνεντεύξεις του, θα βγει στον αέρα στις αρχές του 2020!!!

Για μια χρονιά ακόμα, οι ελάχιστες προσλήψεις που εξαγγέλλονται για τον χώρο της υγείας φαίνεται ότι είναι απλώς φούμαρα. Η κοροϊδία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο αριθμός που έχει ανακοινωθεί όχι μόνο δεν καλύπτει τα τεράστια κενά που έχουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας, αλλά ούτε τις συνταξιοδοτήσεις που θα γίνουν μέσα στο 2019.

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη, ο υπουργός Υγείας, με την βοήθεια αρκετών προθύμων στο ρεπορτάζ υγείας, μπορεί να συνεχίσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με εφόδους σε νοσοκομεία και αποκαλύψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Όμως, όπως προκύπτει από την «αποκάλυψη» της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, είναι ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν το παραμικρό για την αντιμετώπισή τους.