ΣτΕ: Για τις 3 Δεκέμβρη, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για την προσφυγή του ΣΕΒ κατά των τριετιών

Για την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με την προσφυγή του ΣΕΒ και άλλων περιφερειακών βιομηχανικών ενώσεων ενάντια στην εγκύκλιο της τέως υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για τις τριετίες.

Οι εργοδότες ζητούν την ακύρωση της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, γιατί «…αφενός δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και η εν λόγω εγκύκλιος δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, αφετέρου αλλάζει την ουσία του νόμου 4172/2013, με τον οποίο ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός ως μία μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς…».

Με την προσφυγή τους, ουσιαστικά, οι βιομήχανοι απαιτούν τη μονιμοποίηση του «παγώματος» των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους, για να μεγιστοποιήσουν έτσι την κερδοφορία τους εις βάρος των εργατών.

Όπως έχει υπογραμμίσει το ΜΕΤΑ (Η πρόκληση του ΣΕΒ και τα σχέδια της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό δεν θα περάσουν): «Δεν μας όμως προκαλεί καμία έκπληξη η αντίδραση των βιομηχάνων και των εργοδοτών, οι οποίοι με πρόσχημα την κρίση, προώθησαν, μέσα από τα μνημόνια που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι επί 20-25 χρόνια προσπαθούσαν να επιβάλλουν: την πλήρη δηλ. κατάργηση των εργατικών, ασφαλιστικών, συλλογικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».