Ο «γαλάζιος Σεπτέμβρης» και η «αποκάλυψη του Ιωάννου» (Βρούτση)

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Ο χειρότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων ετών ήταν αυτός που μας πέρασε, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει σχετικά η ΕΝΥΠΕΚΚ, στηριζόμενη στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το εννεάμηνο Ιανουάριος 2019 – Σεπτέμβριος 2019 (βλ. σχετικά | ΕΡΓΑΝΗ: Στο 58,26% οι ελαστικές σχέσεις εργασίας το Σεπτέμβρη 2019, την ώρα που ο Βρούτσης κομπάζει και ψεύδεται).

Τα αναλυτικότερα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όσο κι αν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θέλει να το κρύψει. Είναι χαρακτηριστική η σημείωση που κάνει σε αυτό το ζήτημα η ΕΝΥΠΕΚΚ: «Φαίνεται ότι έλληνες και ξένοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα έλαβαν το σχετικό μήνυμα για έναν νέο γύρο αντεργατικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με σχετικές και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας».

Και τι λένε αυτά τα στοιχεία; Ότι:

  • 58 στις 100 νέες θέσεις είναι των 300 ευρώ

  • 7.000 μετατροπές από πλήρη σε ελαστικές σχέσεις εργασίας (μερική – εκ περιτροπής απασχόληση)

  • 50 στις 100 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι των 500 ευρώ,

Και όλα αυτά, την ώρα που οι βιομήχανοι βάλλουν κατά των τριετιών, με προσφυγή τους που συζητείται σήμερα στο ΣτΕ.

Και όλα αυτά, την ώρα που με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο με το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό πακέτο Βρούτση ενισχύσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ισοπεδώνει τις ΣΣΕ και βάζει νέα εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας, με σκοπό την κατάργησή της.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας «αφωνεί» στην πραξικοπηματική ενέργεια του διοικητή της 2ης ΥΠΕ να διαγράψει με μονοκονδυλιά τις οφειλόμενες άδειες των εργαζομένων πριν από το 2018.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απειλεί με διοικητικές και αστικές αποζημιώσεις τους δημόσιους λειτουργούς, που… μπλοκάρουν τις «επενδύσεις» του.

Κατά τ’ άλλα, με πρώτο και καλύτερο τον τελευταίο υπουργό, η κυβέρνηση διαλαλεί -και μάλιστα με εμφαντικό τονισμό– λες και παίζει στο «Θέατρο της Δευτέρας» ότι είναι… φιλεργατική!