ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων της NOKIA

Το Σωματείο Εργαζομένων της NOKIA Ελλάδας πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, ενάντια στις επικείμενες 60 απολύσεις, ζητώντας απορρόφηση των εργαζομένων από άλλα τμήματα της εταιρείας που υπερκερδοφορεί εις βάρος των εργαζομένων αλλά και την υπογραφή ΣΣΕ. Στις 7.30πμ., πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Nokia Networks Hellas, κτήριο Αρέβα, στο Παρ. Α/Δ ΠΑΘΕ, Κηφισιά (14ο χλμ. Αθήνων-Λαμίας, στο ρεύμα καθόδου)

Φωτογραφία αρχείου

Το ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυο στο Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ Ελλάδος και στους συναδέλφους, που αγωνίζονται απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, τα δικά τους συμφέροντα και τις θέσεις εργασίας τους.

Φαινόμενα, όπως οι απολύσεις λόγω… αναδιάρθρωσης, η προτροπή για μετανάστευση και η απαξίωση της εργασίας τους, μέσω της διαχείρισης των εργαζομένων ως αναλώσιμους, είναι τα ίδια φαινόμενα που κρατούν χαμηλά τους μισθούς, που διατηρούν την εργασιακή επισφάλεια, που ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, που δεν προσφέρουν καμία προοπτική οικονομικής εξέλιξης, που δεν έχουν καμία μέριμνα για την οικογενειακή ζωή και εξέλιξη των εργαζομένων.

Η εργασιακή πραγματικότητα στη χώρα μας, από την αρχή της μνημονιακής περιόδου μέχρι και σήμερα, με την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ασυδοσία των εργοδοτών, τους χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, την κατάργηση δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου», με το φακέλωμα Συνδικάτων και συνδικαλιζόμενων, τη νέα επίθεση κατά του δικαιώματος της απεργίας, την εγκαθίδρυση ουσιαστικά και κυριαρχία των ελαστικών σχέσεων εργασίας κτλ., επιβάλλουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων περισσότερο από ποτέ.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και ενισχύουν με την παρουσία τους την απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου και των συναδέλφων της ΝΟΚΙΑ, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, και ώρα 7.30πμ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ NOKIA


ΕΔΩ για να δείτε στο χάρτη το σημείο της συγκέντρωσης.