21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόκληση από το διοικητή της 2ης ΥΠΕ, που διαγράφει με μονοκονδυλιά τις κανονικές άδειες

Πρόσφατα

Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, με έγγραφό του που απηύθυνε στα Κέντρα Υγείας και την κεντρική υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ «διαγράφει με μια μονοκονδυλιά» τις άδειες του προσωπικού που οφείλονται πριν από το 2018. Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι οι άδειες που οφείλονται στο προσωπικό για το έτος 2018 κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν εξαντληθούν μέσα στο 2019.

Ο Χρ. Ροϊλός, εντέχνως, ξεχνά ότι για τις ημέρες που δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες οι εργαζόμενοι έχουν παρέχει εργασία και η «διαγραφή» τους ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν.

Σκοπίμως, κατά τη γνώμη μας, παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι άδειες σε κάθε περίπτωση χορηγούνται με ευθύνη των υπηρεσιών και δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων που δεν τους χορηγήθηκαν. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ να προχωρά σε αυτή την απόφαση, όταν είναι γνωστή η υποστελέχωση των μονάδων υγείας η οποία είναι και ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπει την χορήγησή τους.

Η απόφαση αυτή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ ανοίγει το δρόμο να αμφισβητηθούν από διοικήσεις μονάδων υγείας, όπως τα δημόσια νοσοκομεία, δικαιώματα των εργαζομένων ακόμα όπως οι κανονικές άδειες και τα χιλιάδες ρεπό που οφείλονται, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης τους, στηριζόμενες στον απαράδεκτο και παράνομο ισχυρισμό ότι παρήλθε ο χρόνος χορήγησής τους. Αποτελεί, λοιπόν, πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους που αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες να εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις.

Το υπουργείο Υγείας πρέπει να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ και να πάρει μέτρα για την στελέχωση των μονάδων υγείας προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν έγκαιρα να πάρουν τόσο τις κανονικές άδειες όσο και τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις