Νέες κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό για τη ΣΣΕ | Τρίτη 8/10 και Τετάρτη 9/10

treno diavasi-isopedi

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Συλλογικές. Ειδικότερα, για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας 5πμ.-8πμ., 1μμ.-4μμ. και 9μμ. μέχρι τα μεσάνυχτα. Για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται “εγκλωβισμένη” στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), και προσθέτει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων».