16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πας μη Έλλην βάρβαρος» υποστήριξε κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Περίσσευμα... τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι ανθυπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ. και... καθαρά συλλεκτικά τα μαχαίρια και οι δυο σιδερογροθιές!!!

Πρόσφατα

Τον ισχυρισμό ότι η επίθεση που είχε δεχθεί στο παρελθόν η μητέρα του από έναν μετανάστη… είχε ως αποτέλεσμα να του προκαλέσει μένος εναντίον των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα μας, προέβαλε χθες απολογούμενος ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Παπαβασιλείου γνωστός και από την εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο Καμερουνέζου στην Πλατεία Αμερικής, πριν από έξι χρόνια, αδίκημα για το οποίο έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη ενός έτους, υποστήριξε ότι ήταν κάτοικος της περιοχής και «μετά από επίθεση μετανάστη στη μητέρα μου, άρχισα να έχω μένος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους». Έτσι έγινε χρυσαυγίτης, ήρθε σε επαφή για πρώτη με τη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας για να του βρουν δουλειά. Ο πυρηνάρχης, Γιώργος Πατέλης, του πρότεινε να εργαστεί σε βενζινάδικο, αλλά αρνήθηκε γιατί ήταν μακριά από το σπίτι του.

«Αποφάσισα να είμαι υποστηρικτής, να πηγαίνω σε τοπικές οργανώσεις και να παρακολουθώ τα δρώμενα. Μου άρεσε που συναναστρεφόμουν με Έλληνες», ανέφερε ο Νίκος Παπαβασιλείου ο οποίος περιέγραψε την επίθεση που πραγματοποίησε με άλλο ένα άτομο στο νυχτερινό κέντρο «Cointreau», του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ένας μετανάστης από το Καμερούν. «Πήγαμε τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Ήταν πολύ προκλητικός, συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω από το μαγαζί του», υποστήριξε.

Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος» σας εκφράζει;

Κατ: Ναι βέβαια.

Πρόεδρος: Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;

Κατ: Είναι σύμβολο της Χρυσής Αυγής

Πρόεδρος: Τον είχατε σπίτι σας;

Κατ: Ναι στη ντουλάπα μου.

Σε ερώτηση της έδρας για περιπολίες του με άλλα άτομα στην περιοχή, προκαλώντας φόβο στους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Δεν ήταν περιπολίες, ήταν βόλτες, για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε τέσσερα άτομα στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Προσπαθούσαμε να φτιάξουμε την παρέα της γειτονιάς. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, η οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να δίνει πληροφορίες στους χρυσαυγίτες, καθώς και οι Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών.

Η ανθυπαστυνόμος υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με το κόμμα μόνο μια φορά, μετά τις εκλογές του 2012, ζητώντας να μεταταχθεί στη φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στην απολογία της, δέχθηκε ισχυρό πρεσάρισμα από τους δικαστές για τα πολλά φυσίγγια, αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως σιδερογροθιές και μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι της. «Τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση στη σκοποβολή που είχα κάνει αρκετές φορές. Οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαίρια ήταν καθαρά συλλεκτικά».

Ο Βασίλης Σιατούνης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 4 ατόμων που δέχτηκαν επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2018, δήλωσε υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, αμφισβήτησε έγγραφο που καταδεικνύει ότι ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας?

Κατ: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα.

Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω?

Κατ: Κάτι σαν σβάστικα είναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.

Πρ: Γιατί το είχατε μαζί σας?

Κατ: Για ψάρια το είχα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο συγκατηγορούμενός του Αθανάσιος Στράτος, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την ίδια υπόθεση.

«Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο», υποστήριξε κατά την απολογία του και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δε θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας».

Εισ: Το ότι είχατε και οι δύο μαχαίρια πάνω σας πώς το εξηγείς?

Κατ: Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις