Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ «χάνεται στη μετάφραση» για να καλύψει την κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ στον τρόπο που επιλέγει για να μεταφέρει τις τοποθετήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για διάφορα ζητήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ανακοινώσεις που εκδίδει η πλειοψηφία σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων και ιδιαίτερα τις αναφορές του κ. Κοντοζαμάνη στις συναντήσεις που είχε μαζί τους για αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μιλά για συνεννόηση του υπ. Υγείας με το υπ. Εργασίας εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που θα προκύψει από μια λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ  χωρίς να αναφέρει με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό.

Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας σε δηλώσεις στελεχών της αλλά και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ακόμα και σήμερα αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει θετικά την παράταση των συμβάσεων.

Όμως αν τα πράγματα είναι έτσι όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ  τότε γιατί ο κ. Κοντζαμάνης σιωπά για το αυτό το θέμα και δεν το ανακοινώνει δημόσια προκειμένου να το «πουλήσει» στους συμβασιούχους με προγράμματα του ΟΑΕΔ ως επιτυχία της Κυβέρνησης;

Νομίζουμε ότι είναι εύλογο το ερώτημα που θέτουμε αλλά δεν περιμένουμε απάντηση από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ένα είναι σίγουρο, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει λάδι την Κυβέρνηση και να κουκουλώσει την τοποθέτηση του κ. Κικίλια ότι η παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι παράνομη.

Δυστυχώς γι’ αυτήν τόσο στις προηγούμενες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας εκτός από εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων ήταν παρόντες και αρκετοί συμβασιούχοι.

Ανεξάρτητα από τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, οι συμβασιούχοι είτε είναι επικουρικοί είτε με προγράμματα του ΟΑΕΔ είτε με ατομικές συμβάσεις είτε με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας  θα πρέπει να κινηθούν συντονισμένα όλοι μαζί με μοναδικό αίτημα την μονιμοποίησή τους με την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου.

ΥΓ. Για μια ακόμα φορά σήμερα στη συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Κοντοζαμάνη η πλειοψηφία της δεν έκανε καμία αναφορά στην ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων μέσα από την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και περιορίστηκε στην ανάγκη να ελεγχθεί η γνησιότητα των βεβαιώσεων για την ειδική προϋπηρεσία. Πόση υποκρισία όταν η ίδια φωτογραφίζονταν έξω από το υπ. Υγείας κρατώντας πανό που ένα από τα συνθήματα ήταν «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ»