15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάργηση καταχώρισης στοιχείων Ισολογισμού Δήμων στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ

ΥΠΕΣ εγκ.105/65913/23.09.2019

Πρόσφατα

Εκδόθηκε η εγκύκλιος ΥΠΕΣ εγκ.105/65913/23.09.2019 με την οποία επισημαίνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2019 οι Δήμοι της χώρας θα υποβάλλουν τα στοιχεία Ισολογισμού του μήνα αναφοράς «Σεπτέμβριος 2019» αποκλειστικά μέσω της αναφοράς «Μηνιαία Στοιχεία Εγκυκλίου (Διαθέσιμα, Δάνεια, Υποχρεώσεις)» του Κόμβου Διαλειτουργικότητας (ΚΒ).

Σημειώνεται ότι η πληροφορία που αφορά στις ρυθμίσεις υποχρεώσεων (2 πεδία) και στα Κεφάλαια Αυτοτελούς Διαχείρισης (3 πεδία) δε περιλαμβάνεται στην αντίστοιχη αναφορά του ΚΔ και ως εκ τούτου οι δήμοι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν την εν λόγω πληροφορία στα πεδία της καρτέλας Ισολογισμού της Διαδικτυακής Βάσης Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΒΔ). Από την ίδια ημερομηνία παύει να υφίσταται η υποχρέωση συμπλήρωσης των πεδίων «Σύνολο Εσόδων» και «Σύνολο Εξόδων» στις αντίστοιχες καρτέλες I.ΕΣΟΔΑ και ΙΙ. ΕΞΟΔΑ της ΒΔ.

Για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των δήμων (εξαιρουμένων των σχολικών επιτροπών), τους συνδέσμους ΟΤΑ, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση ενημέρωσης της Διαδικτυακής Βάσης Δεδομένων του ΥΠΕΣ (μέσω των στατιστικών δελτίων), με την επισήμανση ότι τα κοινά υποβαλλόμενα οικονομικά στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων εξ ορισμού πρέπει να ταυτίζονται.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις