16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο προπομπός Μπάμπης, το «μαξιλαράκι» και το… απαράδεκτα φθηνό νερό!

«Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Ο «κράτα γερά ΔΝΤ», πρώην διευθυντής του ΣΚΑΪ και νυν βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, αφού είπε ότι το νερό έχει 77 διαφορετικές τιμές, υποστήριξε: «Ακόμη δεν κατόρθωσαν οι δήμοι να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια, ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα» (στο παρακάτω βίντεο, μετά το 45 δευτερόλεπτο).

Αμέσως, μετά το σάλο που δημιούργησε η δήλωσή του, έσπευσε να τα «μαζέψει» και να πει ότι… δε μίλησε για αύξηση στην τιμή του νερού, που -το δημόσιο αυτό αγαθό που αποτελεί και πηγή ζωής- για τους νεοφιλελεύθερους είναι… είδος προς πώληση, και για την ακρίβεια πηγή χρυσού.

Ο ταξικός «αποστάτης» να θυμίζει τι έλεγε ο Μπάμπης τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιούλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8: τότε, αποκάλυψε πως η ΝΔ σχεδιάζει να δώσει μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων». «Ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δισ. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα» για να προσθέσει «μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Και τότε, μετά το σάλο Μπάμπης και ΝΔ έτρεξαν να «μαζέψουν» τα ασυμμάζευτα

Σήμερα, που τα λέει αυτά το Bloomberg, δηλαδή τη χρήση του «μαξιλαριού» που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να ενισχύσει τις τράπεζες για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν στην κατοχή τους, ψιλοκομμένο τουμπεκί (οι κυβερνώντες της ΝΔ είναι πως αναμένουν το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σχήμα προστασίας ενεργητικού, που προωθεί για τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δισ. ευρώ).

Και για το τέλος, να μην ξεχάσουμε και τη… σιβυλλική του δήλωση στα μέσα του περασμένου Μαΐου, που όταν μιλούσε για την κατάσταση στο ΓΝ Νίκαιας, από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. είπε ότι «έχει ακούσει ως ιδέα ότι τα μισά δημόσια νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν διότι είναι φορείς ασθενειών κτλ.». Μάλιστα, με προτροπή του Άρη Πρωτοσάλτε που είπε «πως πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας», συμφώνησε λέγοντας «ναι, αυτό»!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις