Κάλεσμα ΣΕΚΕΣ στο συλλαλητήριο ενάντια στην κλιματική αλλαγή | Σύνταγμα, 20 Σεπτέμβρη

Στις 12μ., στο Σύνταγμα, συλλαλητήριο ενάντια στην κλιματική αλλαγή πραγματοποιούν και οι μαθητές

Με πρωτοβουλία μαθητών σε πολλές πόλεις του κόσμου έχουν ξεκινήσει συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, ακόμα και απεργίες που απαιτούν άμεσες και ριζοσπαστικές δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Ενάντια στην απρόβλεπτη πλέον, αλλαγή του κλίματος που προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, με επιπτώσεις, μεταξύ πολλών άλλων, δολοφονικές ξηρασίες και πλημμύρες, οι οποίες δεν αφήνουν άλλη επιλογή σε έναν πρωτοφανή αριθμό απελπισμένων από το δρόμο της προσφυγιάς.

Οι χιλιάδες των μαθητών, και όχι μόνο, θέτουν τελικά ένα συγκεκριμένο σύνθημα: «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Τα τελευταία χρόνια τη βιώνουμε πιο έντονα και στην Ελλάδα από τη Χαλκιδική μέχρι τη Μάνδρα και το Μάτι, σε συνδυασμό και με τη δολοφονική έλλειψη υποδομών πολιτικής προστασίας.. Τη βιώνουμε όμως, και με την προώθηση της εξόρυξης πετρελαίου που «αγκαλιάζει» σχεδόν όλη την χώρα από την Ήπειρο και το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και το Αιγαίο. Η «ανάπτυξη» τους συσσωρεύει στην κοινωνία, το περιβάλλον και το κλίμα έναν ανεξέλεγκτο συνδυασμό καταστροφής.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να απαιτήσουμε μαζί με τους μαθητές και τα οικολογικά κινήματα να παρθούν συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα ενάντια στην κλιματική και περιβαλλοντική κρίση. Ενάντια στον πλουτισμό του συστήματος στις πλάτες του περιβάλλοντος. Για την ικανοποίηση των συλλογικών αναγκών, την βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.