Εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, ηλεκτρικό, λεωφορεία: 24ωρη απεργία ενάντια στο αναπτυξιακό – αντεργατικό νομοσχέδιο | Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ γνωστοποιεί ότι συμμετέχει στην απεργία που κήρυξαν για τις 24 Σεπτέμβρη το ΕΚΑ και η ΟΣΜΕ, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό πακέτο Βρούτση. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:


Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Απεργία στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Πέραν αυτού, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 – πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της συμμετοχής του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων. «Αγωνιζόμαστε για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Απεργία και στα αστικά λεωφορεία

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της 24ης Σεπτέμβρη ανακοίνωσε και το Συνδικάτο ΟΑΣΑ. «Με την κατάθεση του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, προμηνύονται προβλήματα για τους εργαζομένους. ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε ανατροπές στα κεκτημένα μας. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Καμία δυσμενή παρέμβαση στην συνδικαλιστική δράση. Συλλογικά, ενώνουμε τις φωνές μας και εντατικοποιούμε τη δράση μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.