5.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΑΣΕ Δ. Παύλου Μελά: «Η ηγετική ομάδα της ΣΥΝΑΝ δεν έχει αρχές και αξίες»

Πρόσφατα

Πριν από λίγο ημέρες, η Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ (ΣΥΝΑΝ), με ανακοίνωσή της, ζήτησε την παραίτηση από μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, της Κικής Ιωαννίδου, ενημερώνοντας «τα μέλη και τους φίλους» της ΣΥΝΑΝ ότι «δεν ανήκει πλέον στις τάξεις της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ούτε εκφράζει την παράταξη με το ψηφοδέλτιο της οποίας έχει εκλεγεί», διότι λειτουργεί με «αντισυναδελφικές ενέργειες που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων», ενέργειες που είναι ενάντια στις αρχές της.

Άμεσα απάντησε η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση (ΑΣΕ), παράταξη στην οποία ανήκει η Κική Ιωαννίδου, με ανακοίνωσή της, την οποία δημοσιεύει το aftodioikisi.gr. Όπως ξεκαθαρίζει εξαρχής, οι της ΣΥΝΑΝ «μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η συνεργασία της παράταξή μας με μπροστάρισα την συναδέλφισσα Κική Ιωαννίδου, είναι και η αιτία που η Συνδικαλιστική Ανατροπή κατάφερε να εκλέξει μόνιμο αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από σχεδόν μισό αιώνα». Όσο για τις αναφορές της ΣΥΝΑΝ για αρχές και αξίες, όπως υπογραμμίζει «μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους, γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι έχουν ήδη καταλάβει ότι η ηγετική ομάδα της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν έχει ούτε αρχές ούτε αξίες».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα και πιο… αποκαλυπτικό «των αρχών και των αξιών» της ΣΥΝΑΝ, η ΑΣΕ κατηγορεί την παράταξη και τον επικεφαλής της για εργοδοτικό συνδικαλισμό και εμμέσως για διαστρέβλωση της αληθείας, όσον αφορά την αγωνιστική κατεύθυνση της Κ. Ιωαννίδου, υπογραμμίζοντας: «θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ότι δεν χρειάζεται να διακινεί την ανακοίνωση της παράταξής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και τον ρόλο αυτό μπορεί να τον αναλάβει η “Νικαιώτισα φίλη του”, διώκτης των εργαζομένων και των μελών του Δ.Σ του Σωματείου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η παραπάνω αντιδήμαρχος είναι αυτή που ανέλαβε την περιοδεία του επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στο Δήμο μας χωρίς καν να ενημερώσουν το Σωματείο εργαζομένων για την επίσκεψη αυτή. Εμφανίστηκαν κρυφά, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα και φωτογραφήθηκαν με την εργοδοσία, δείχνοντας ξεδιάντροπα τι θα πει εργοδοτικός συνδικαλισμός».

Τέλος, η ΑΚΕ ζητεί από «όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού του κυρίου Τράκα και της παρέας του και να είναι σίγουροι ότι όσο βρίσκονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκπρόσωποι συνάδελφοι σαν την Κική Ιωαννίδου, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα είναι πάντα δεδομένη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΕ

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση της παράταξης Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ και το πρώτο πράγμα που μας ήρθε αυτόματα στο μυαλό, είναι η γνωστή ρήση ότι «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί«.

Μάλλον οι «κύριοι« της Συνδικαλιστικής Ανατροπής ξεχνούν ότι η συναδέλφισσα Ιωαννίδου Κική δεν είναι ούτε μέλος αλλά ούτε φίλος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, αλλά εκλέχθηκε ως αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς, ως υποψήφια της συνεργαζόμενης παράταξης (Α.Σ.Ε) με την Συνδικαλιστική Ανατροπή.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η συνεργασία της παράταξή μας με μπροστάρισα την συναδέλφισσα Κική Ιωαννίδου, είναι και η αιτία που η Συνδικαλιστική Ανατροπή κατάφερε να εκλέξει μόνιμο αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Οι αναφορές της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για αρχές και αξίες μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους, γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι έχουν ήδη καταλάβει ότι η ηγετική ομάδα της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν έχει ούτε αρχές ούτε αξίες.

Γιά τις δήθεν μονομερείς αποφάσεις και θέσεις της συναδέλφισσας Κικής Ιωαννίδου, και τις δήθεν   αντισυναδελφικές ενέργειες που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ας ψάξουν ανάμεσά τους και συγκεκριμένα στο έτερο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κατούδη Μαρία. Η στάση της Κατούδη Μαρίας αναφορικά με τους Ο.Ε.Υ των παιδικών Σταθμών, αλλά και του Ο.Ε.Υ του Συνδέσμου Δυτικών  Συνοικιών, που οδηγούσε μαθηματικά σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του συνδέσμου, με την πλήρη απουσία της από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το θέμα του Συνδέσμου Δυτικών συνοικιών,   δείχνει πραγματικά ποιος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιος είναι ο ολετήρας των συμφερόντων τους και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ότι δεν χρειάζεται να διακινεί την ανακοίνωση της παράταξής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και τον ρόλο αυτό μπορεί να τον αναλάβει η «Νικαιώτισα φίλη του«, διώκτης των εργαζομένων και των μελών του Δ.Σ του Σωματείου  και Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η παραπάνω αντιδήμαρχος είναι αυτή που ανέλαβε την περιοδεία του επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στο Δήμο μας χωρίς καν να ενημερώσουν το Σωματείο εργαζομένων για την επίσκεψη αυτή. Εμφανίστηκαν κρυφά, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα   και φωτογραφήθηκαν με την εργοδοσία, δείχνοντας ξεδιάντροπα τι θα πει εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να γυρίσουν την πλάτη στις πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού του κυρίου Τράκα και της παρέας του και να είναι σίγουροι ότι όσο βρίσκονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκπρόσωποι συνάδελφοι σαν την Κική Ιωαννίδου, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα είναι πάντα δεδομένη.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες, ότι η Κική Ιωαννίδου θα βρίσκεται σταθερά στις επάλξεις του αγώνα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων με γνώμονα αρχές και αξίες τιμώντας μέχρι τέλους τη στήριξη σας για την εκλογή της σε αυτή τη θέση

Θεσσαλονίκη, 19/9/2019
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Γραμματεία της Ανεξάρτητης
Συσπείρωσης Εργαζομένων


Διαβάστε επίσης | ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Συνδικαλιστικός τουρισμός» και πελατειακές σχέσεις με δημάρχους από τη ΣΥΝΑΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις