Καταγγελία για τη συνδικαλιστική δίωξη του γραμματέα του Σωματείου ΓΝ «Ασκληπιείου»

Φωτογραφία αρχείου

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη συνδικαλιστική δίωξη του Γραμματέα του σωματείου μας Δημήτρη Γαρδικλή από την διοίκηση του ΓΝΑΒ.

Ο συνάδελφος, που εδώ και χρόνια ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων ως ο αρχαιότερος νοσηλευτής  του κλάδου ΤΕ, συνέταξε, όπως είχε υποχρέωση, ένα έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούσε στον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας την επικινδυνότητα των συνθηκών εφημέρευσης του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων.

Σε αυτό το έγγραφο, ο Διοικητής κ. Θ. Ρούπας επέλεξε να απαντήσει, δύο μήνες μετά, με το έγγραφο με τίτλο «επισήμανση αρμοδιοτήτων», στο οποίο εγκαλεί τον συνάδελφο γιατί υπέγραψε ως προϊστάμενος α/α. Δηλαδή, ο  κ. Ρούπας αντί να δει το πρόβλημα της εφημερίας του τμήματος που καθίσταται, με δικές του αποφάσεις, επικίνδυνη και επισφαλής αφού δεν εξασφαλίζεται χώρος για την εφημέρευση με κατάλληλες προδιαγραφές, προτιμά να επιτεθεί στον συνάδελφο που έκανε το αυτονόητο με τον τρόπο που χρόνια τώρα το κάνει!

Ας σημειώσουμε ότι ο συνάδελφος Δ. Γαρδικλής ασκεί τα καθήκοντα προϊσταμένου στο τμήμα του εδώ και πολλά χρόνια όπως ορίζει ο νόμος, με την διοίκηση από τη μία να απαιτεί αυτές τις υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα και παρανόμως να μην αναγνωρίζει την τέλεσή τους, στερώντας από τον συνάδελφο και την αναγνώριση της υπηρεσίας του και φυσικά τα  δικαιώματα που απορρέουν από αυτή για όλους όσους ασκούν τέτοια καθήκοντα.

Για να δικαιολογήσει όμως την επίθεση στο συνάδελφο εφευρίσκει μία εξαίρεση: ότι, δήθεν, στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων δεν προβλέπεται ορισμός προϊσταμένου μέχρι την επικείμενη αναβάθμισή του (από πού προβλέπεται; αυτό είναι απορίας άξιο).

Το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων του Ασκληπιείου εξυπηρετεί χιλιάδες περιστατικά τακτικά και επείγοντα κατ’ έτος, καθώς συμμετέχει κανονικά στις εφημερίες, δίνει πλήρη ειδικότητα, αναπτύσσει πλούσιο επιστημονικό & εκπαιδευτικό έργο, έχει σοβαρή κοινοτική δραστηριότητα, ιατρείο ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων και παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως η τηλεψυχιατρική. Είναι ένα ισότιμο τμήμα με όλα τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου και τέτοιου είδους διακρίσεις είναι και παράνομες και απαράδεκτες.

Τι άραγε επιδιώκεται με μια τέτοια στάση; Γιατί ο κ. Ρούπας δε λύνει το πρόβλημα παρά επιτίθεται σε όποιον το επισημαίνει;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι άλλη από τη στοχοποίηση του συναδέλφου από την διοίκηση για την συνεπή συνδικαλιστική δράση και την αταλάντευτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων, την καταγγελία για την σχεδιαζόμενη Παιδοψυχιατρική κλινική όπου, επειδή δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις προδιαγραφές θα είναι επικίνδυνη και κακοποιητική τόσο για τους εφήβους όσο και για τους εργαζόμενους, με παράπλευρη απώλεια και την παιδική στέγη που χρόνια τώρα δέχεται τα παιδιά των εργαζομένων! Αυτά είναι λοιπόν που δεν συγχωρεί στο συνάδελφο η Διοίκηση του Νοσοκομείου και για αυτόν το λόγο του επιτίθεται.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από την διοίκηση.
  • Να αναγνωριστεί η υπηρεσία από θέση ευθύνης που παρέχει ο συνάδελφος με ότι δικαιώματα από αυτό απορρέουν.
  • Να αναγνωριστεί ανάλογη υπηρεσία γιό όσους συναδέλφους άσκησαν καθήκοντα από θέση ευθύνης και παρανόμως δεν τους αναγνωρίστηκε η προσφορά τους και να τους αναγνωριστούν αναδρομικά όλα τα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται.
  • Άμεση λύση για την εφημερία του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων με ασφαλή χώρο εφημέρευσης, σωστά διαμορφωμένο αποκλειστικά για το τμήμα.
  • Δημιουργία παιδοψυχιατρικής κλινικής σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και προδιαγραφές, επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όχι λύσεις επικίνδυνες και εκτός προδιαγραφών όπως αυτές που προωθούνται στο κτίριο 22.