Νέες ωμές απειλές και εργοδοτική τρομοκρατία από τον Άδωνι Γεωργιάδη κατά των δημόσιων υπαλλήλων

Ο ακροδεξιός υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έδειξε για μια ακόμη φορά την πολιτική της κυβέρνησής του, όσον αφορά στο ξεπούλημα της χώρας για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των «επενδυτών», με την αιτιολογία της ανάπτυξης και της νέων θέσεων απασχόλησης. Ουσιαστικά, όμως, όπως έχει υπογραμμίσει πολλές φορές το ergasianet.gr, για την κερδοφορία των ολίγων, την ενδυνάμωση της νεοφιλελεύθερης αναρχίας στην αγορά εργασίας, τη δημιουργία ελεύθερων οικονομικών ζωνών και στρατού από «φθηνούς εργαζόμενους» χωρίς κανένα δικαίωμα, αφού μέσω του νομοσχεδίου που φέρνει ισοπεδώνονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία.

Με αφορμή, λοιπόν, το αντιαναπτυξιακό νομοσχέδιο, με τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις (διαβάστε | Ανακοίνωση ΜΕΤΑ για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Πρόταση για γενική απεργία), νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχονται και ξεκάθαρες απειλές κατά των δημόσιων λειτουργών προς χάριν των «επενδυτών» (άρθρο 1, παράγραφος 5), μιλώντας στο Γιώργο Αυτιά και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που πλέον αποτελεί ανεπισήμως το κυρίαρχο μέσο προπαγάνδας της κυβέρνησης, απείλησε εκ νέου τους δημόσιους υπαλλήλους, σε περίπτωση που επέμβουν με οποιοδήποτε τρόπο στην άσκηση πολιτικής της κυβέρνησης.

«Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους όχι για να ασκήσουν πολιτική», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική του για επενδύσεις.