Σχόλιο Προοδευτικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών: Πλήρη κατάργηση και όχι μείωση της φορολογίας εταιρικών αυτοκινήτων. Δε φτάνει

Οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα και προφανώς για να δημιουργήσουν «θετικό κλίμα» στους εργαζομένους που κάνουν χρήση και φορολογούνται βαριά, μιλούν για φοροελαφρύνσεις στον κλάδο leasing των αυτοκινήτων, που φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τον κλάδο leasing, που ουσιαστικά ελέγχεται από τράπεζες και funds, και οι χρήστες να μην επιλέγουν πολύ φθηνά εταιρικά αυτοκίνητα, που έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να χάνει χρήματα, αντί να τα αυξάνει.

Ο νέος τρόπος φορολόγησης των χρηστών εταιρικών αυτοκινήτων θα αλλάξει ριζικά και οι φόροι που θα πρέπει να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που κάνουν χρήση του εταιρικού αυτοκινήτου θα είναι αρκετά χαμηλότεροι σε σχέση με εκείνους που πληρώνουν τώρα. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο με αυτή την κίνηση εκτιμά πως τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν, καθώς οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα επιλέξουν ακριβότερα αυτοκίνητα γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής; «Είναι αρκετό αυτό για τους εργαζομένους που κάνουν χρήση των εταιρικών αυτοκίνητων, που δεν είναι δικά τους, και θα εξακολουθούν να φορολογούνται σαν να είναι μέτοχοι ή επιχειρηματίες;».

Την απάντηση την έχει δώσει η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων:

Η διάταξη αυτή πρέπει να καταργηθεί πλήρως, γιατί επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι, για τη χρήση των αυτοκινήτων που αποτελούν εργαλεία της δουλειάς τους και δεν αποτελούν γι’ αυτούς εισόδημα που πρέπει να φορολογηθεί. Η μείωση αυτή σήμερα είναι αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων όπως και η πλήρης κατάργησής της αύριο θα γίνει με τη συνέχιση τους και όχι με την αποδοχή του μικρότερου κακού.

Διαβάστε σχετικά | Προοδευτική Κίνηση: Να πατήσουμε γκάζι για να καταργηθεί η μισθολογική μας αφαίμαξη και μέσω της φορολογίας εταιρικών αυτοκινήτων